15.6.06

Polomljeno 15 kvadrata stakla

Prije nekoliko dana beranska Hala sportova ponovo je kamenovana, i tom prilikom polomljena su stakla koja ujedno čine i dio krovne konstrukcije ovog sportskog objekta. Pričinjena materijalna šteta iznosi oko 500 eura. Prema riječima Gorana Zonjića, direktora Javnog preduzeća Sportski centar, koje upravlja beranskom sportskom salom, kamenovanjem Hale je izlomljeno 15 kvadrata stakla, koje je ujedno i dio njenog krova.
- Samo ova intervencija koju ćemo morati da uradimo koštaće oko 500 eura. Međutim, problem je što se slične stvari dešavaju u kontinuitetu i na svim staklenim površinama Hale, kao i na ulaznim vratima. Naše intervencije na saniranju šteta su samo u domenu “šminkanja” i kratkoročnog rješavanja problema, kako ne bi došlo do prokišnjavanja i ulaska vode koja bi izazvala još veće štete - istakao je Zonjić.
Prema njegovim riječima, Hala sportova radi u specifičnim uslovima u odnosu na sve ostale centre u Crnoj Gori. Zonjić navodi da je ona besplatan servis cjelokupnog beranskog sporta, a od samog otvaranja u rekonstrukciju tog i ostalih sportskih objekata u Beranama nije ništa uloženo. On je apelovao na roditelje onih čija djeca kamenjem oštećuju ovaj sportski objekat, da prihvate činjenice i reaguju kao odgovorni građani i pravi roditelji.
Inače, beranska Hala sportova od svoje izgradnje, 1981. godine, nema građevinsku dozvolu, Upotrebnu dozvolu, niti su radovi izvršeni na njenoj izgradnji ikada primljeni. Materijal koji je korišćen u njenoj izgradnji, posebno krovna konstrukcija, ne odgovara vremenskim uslovima koji vladaju na sjeveru Crne Gore.

Ništa od Stijepovićevih obećanja
Početkom maja u Beranama je boravio Slavoljub Stijepović, ministar rada i socijalnog staranja, koji je na sastanku sa beranskim sportistima obećao da će “ ubrzo poslati u Berane stručnu komisiju, koja će vidjeti šta može da se urgentno uradi na zaštiti od daljeg propadanja Hale sportova i Gradskog stadiona”. O neophodnim “ većim” radovima na sanaciji tih objekata Stijepović je kazao da se radi o velikim poslovima, koji iziskuju “ozbiljne i skupe investicije” i da će to biti predmet razmišljanja kandidovanja za radove koje će naredne godine izvoditi Direkcija javnih radova Crne Gore. Od tad, do juče Stručna komisija, čiju je posjetu najavio Stijepović, nije došla u Berane.
DAN

No comments: