6.6.06

Grade seoski dom

Mještani sela Marsenića rijeke i Navotine u avgustu prošle godine pristupili su izgradnji seoskog doma čija ukupna vrijednost iznosi 36.000 eura. Objekat će imati oko 400 m2 korisne površine u čijem sastavu se nalaze kapela, kancelarije Mjesne zajednice a planirane su i prostorije za ambulantu. Po riječima Veska Raketića, predsjednika odbora za izgradnju seoskog doma, zgrada je ozidana i stavljena pod krov, a ovih dana radi se na postavljanju stolarije. Planirano je da za nepunih mjesec dana objekat bude gotov kada će biti i njegovo svečano otvaranje.
- Veliku pomoć pružila nam je lokalna uprava koja je izdvojila 7.000 eura za ove namjene kao i privatni preduzetnik Darko Petrić, koji je obezbijedio čitavu krovnu konstrukciju, kao i šumska Uprava iz Andrijevice i njen direktor Ljubiša Fatić. Svesrdnu pomoć pružili su nam i naši ljudi koji se nalaze na privremenom radu u Danskoj. Ali, najveći teret svakako podnijeli su mještani koji su samodoprinosima i radom doprinijeli da napokon dobijemo i jedan ovako moderan objekat - istakao je Raketić.
Radovima rukovodi odbor u čijem su sastavu predsjednik Vesko Raketić i članovi Dragoljub Đeković, Milan Marsenić, Radenko Marsenić i Zoran Marsenić. Inače, sela Navotina i Marsenića rijeka čine jednu mjesnu zajednicu koja broji oko 120 domaćinstava. Ove godine planirana je i sanacija mosta na Limu koji povezuje ova sela sa magistralnim putem Berane-Plav jer je most ozbiljno oštećen i predstavlja pravi rizik prilikom prolaska automobila dok je saobraćaj za kamione i teretna vozila zabranjen.
Mještani su, takođe, za ovu godinu planirali izgradnju puta prema planini Balj, gdje se nalaze njihovi ljetnji katuni.
DAN

No comments: