19.6.06

Zahtjevi obrađeni, isplata po golubu

Opštinska Komisija za procjenu šteta u Beranama razmišlja da u potpunosti obustavi svoj rad. Prema riječima Ilije Markovića, šefa, razlozi za takvo razmišljanje članova komisije su višestruki i njihov rad, nažalost, je uzaludan.
- S obzirom na to da, po ponašanju odgovornih, nema nikakvih mogućnosti za isplatu nadoknada za štete koje su pretrpjeli naši sugrađani, ne vidimo svrhu našeg daljeg rada. Takođe, u nekim sredstvima informisanja pojedini predstavnici republičke vlasti su davali informacije da su štete u Beranama precijenjene, što apsolutno ne stoji. Pored toga, po Beranama se priča da se procijenjene štete selektivno isplaćuju, po partijskoj liniji, pa je dalje bespotreban naš rad - istakao je Marković.
On je podsjetio da se Komisija u posljednjih nekoliko mjeseci triput obraćala nadležnima i da još nije dobijen ni jedan odgovor. Marković kaže da se komisija 22.marta obratila Slavoljubu Stijepoviću, zatraživši podatke o isplaćenoj šteti od elementarni nepogoda za 2005. godinu i da odgovor još nije stigao.
- Od Stijepovića smo potom tražili da pošalje stručnu ekipu u Berane, kako bi zajedno obišli oštećene objekte, ali ni na taj zahtjev nijesmo dobili odgovor, kao ni od premijera Mila Đukanovića, kojeg smo zamolili da se založi kod ministra Stijepovića, kako bi štete od elementranih nepogoda bile sanirane. Međutim, svi naši zahtjevi ostali su bez odgovora sa druge strane - zaključio je Marković.
Inače, Opštinska komisija za procjenu šteta je za prošlu godinu obišla i procijenila štete po 370 zahtjeva građana Berana, a one su procijenjene na 340.000 eura, dok su procjene šteta za 2006. godinu još uvijek nepotpune, a komisija je obradila blizu 100 zahtjeva.
DAN

No comments: