19.6.06

Počelo suđenje Spaleviću

Pred tročlanim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju, kojim je predsjedavao sudija Arif Spahić, juče je počelo suđenje Srđanu Spaleviću (26), iz Berana, zbog teškog djela protiv bezbjednosti saobraćaja. Prema optužnici koju zastupa zamjenik višeg državnog tužioca Hasan Lukač, 15. januara ove godine oko 21.20 sati, Spalević je na raskrsnici regionalnog puta Berane-Andrijevica, i pristupnog puta za naselje Buče, u mjestu Pešca, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost živote ljudi. Upravljao je “volvoom” (PG 629-24), koji je bio tehnički neispravan i bez položenog vozačkog ispita. Vozio je većom brzinom od dozvoljene i nakon što je prešao na suprotnu traku udario pješaka Dragišu Asanovića, koji je od posljedica udara poginuo - kaže se u optužnici.
Spalević je priznao krivično djelo koje mu je stavljeno na teret i istakao kako je bio zaslijepljen od strane teretnog kamiona koji je vozio sa dugim svijetlima.
- Zbog te zaslijepljenosti prešao sam na suprotnu traku i u trenutku kad sam namjeravao da se vratim na desnu stranu primijetio sam na sredini puta dva pješaka. Jedan od njih, Asanović, krenuo je trčećim korakom da se vrati na početni svoj položaj nakon čega sam ga udario - saopštio je juče Spalević, dodajući kako je Asanovića odvezao do beranske bolnice.
Kao svjedoci su ispitani i Milan Korać i Predrag Vučeljić.
DAN

No comments: