2.6.06

Šume gorjele i zbog piromana

U okviru priprema za pojačanu opasnost od požara tokom ljeta, Štab civilne zaštite za teritoriju opštine Berane, pozvao je juče sva pravna i fizička lica da daju puni doprinos u sprovođenju preventivnih mjera radi sprečavanja izbijanja požara.
- Štab civilne zaštite upozorava da su najčešći uzroci izbijanja požara neoprezna upotreba vatre i neodgovorno ponašanje pojedinaca, a evidentni su i slučajevi namjernog podmetanja šumskih požara. U cilju sprečavanja pomenutih pojava u narednom periodu, svi nadležni organi preduzimaće energične i koordinirane mjere - navodi se u saopštenju Štaba civilne zaštite.
Vlasnici pogona za drvopreradu su u saopštenju upozoreni da drvni otpad odlažu na mjesta sa kojih nije moguće prenošenje i širenje vatre i da preduzimaju i ostale mjere protivpožarne zaštite u skladu sa propisima. Građani informacije o primijećenim požarima mogu dostavili službama koje rade neprekidno 24 časa dnevno, pozivom na brojeve telefona 93 - Opštinska vatrogasna jedinica i 985 - Centar za obavještavanje Odjeljenja za odbranu Berana.
VIJESTI

No comments: