13.6.06

Starcu polomili rebra

Službenici beranskog centra bezbjednosti procesuirali su krivičnu prijavu osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu protiv Sada Škrijelja (55) i njegovih sinova Seada (26) i Hanela (24) iz bihorskog sela Javorovo, kod Berana. Oni su osumnjičeni da su nanijeli teške tjelesne povrede rođaku Mahmutu Škrijelju (75), iz istog sela, koji se usljed zadobijenih povreda već nekoliko dana nalazi na Hirurškom odjeljenju beranske bolnice.
Kako je “Danu” saopšteno iz Odjeljenja bezbjednosti u Petnjici, do sukoba između rođaka došlo je protekle nedjelje.
- U sukobu su korišćeni drveni kolac i konopac, kojim su napadači pokušali da vežu porodicu svojih rođaka. Nakon prijave o sukobu, izvršen je uviđaj na licu mjesta, kada su pronađeni pomenuti predmeti. Osumnjičeni su privedeni u stanicu policije, nakon čega su predati u CB Berane, gdje su dali izjavu, nakon čega je slučaj procesuiran osnovnom tužilaštvu - saopšteno je iz Odjeljenja bezbjednosti u Petnjici.
- Povrijeđenom Mahmutu Škrijelju polomljena su četiri rebra i ima krvne podlive po tijelu. Radi se o teškim tjelesnim povredama koje, na sreću, za sad, nijesu opasne po život, saopšteno je iz beranske bolnice.
“Dan” nije uspio da razgovara sa povrijeđenim Mahmutom, jer nije dozvoljen ulazak u šok sobu u kojoj se nalazi. Prema riječima njegovog sina Saka, do sukoba sa porodicom Sada Škrijelja je došlo nakon pokušaja njegovog oca da ga zaštiti od rođaka.
- Sa prvim komšijama i rođacima ne govorimo već tri mjeseca, kada smo imali prvu svađu. Prije nekoliko dana, kamion pun materijala za izgradnju kuće, koju sam nedavno započeo, zakačio je i oštetio Sadovu ogradu. Tada je Sado preskočio ogradu i udario me pesnicom u leđa, a jedan od njegovih sinova pokušao je da me veže konopcem i udarao me pesnicom u glavu. Mada je prije dva mjeseca operisan, otac je pokušao da me zaštiti, a Sadov sin Hanel ga je udario kocem po leđima. Drugi njegov sin, Sead, ga je udario nogom. Moja sestričina pokušala je da ga zaštiti, ali ju je Hanel bacio na ogradu - istakao je Sako Škrijelj.
On je dodao da je nakon toga slučaj prijavio policiji u Petnjici, a potom povrijeđenog oca prebacio do bolnice.
DAN

No comments: