28.6.06

Poginula djevojčica

Petogodišnja Jovana Rakočević iz Kolašina poginula je, a njeni roditelji Božidar (26) i Aleksandra (24) teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 18.30 u mjestu Poda, na putu Ribarevine - Berane. Djevojčica je umrla na putu za bjelopoljsku bolnicu, dok je njen otac u kritičnom stanju prebačen u podgorički Klinički centar gdje je sinoć oko ponoći bio u komi. Jovanina majka Aleksandra smještena je na Hirurško odjeljenje bjelopoljske Opšte bolnice i prema riječima hirurga Duška Miladinovića nalazi se van životne opasnosti.
Prema nezvaničnim informacijama na mjestu nesreće, do udesa je došlo kada je Božidar, vozeći automobil “alfa romeo” (PG 673-73) iz pravca Berana skrenuo sa desne kolovozne trake i udario u autobus “Euro Šuntić” iz Berana (BP 383-05) kojim je iz suprotnog pravca upravljao Adem Uković (26). Niko od 15 putnika koliko ih je bilo u autobusu nije povrijeđen, dok je “alfa” od siline udara sletjela u obližnju njivu.
Beranac Novica Đurišić koji je prvi pritekao u pomoć Rakočevićima ispričao je “Vijestima” dramatične trenutke nesreće.
- Nalazio sam se u kombiju iza autobusa kada je došlo do udesa. Odmah sam izletio vani, nogom sam izbio šoferšajbnu i počeo da izvlačim povrijeđene. U tom su pritrčali i drugi ljudi i pomogli da se izvuku iz smrskanog automobila - ispričao je Đurišić koga smo zatekli na Hirurškom odjeljenju bjelopoljske bolnice.
Sat nakon nesreće, ispred bjelopoljske bolnice, pored rodbine i prijatelja porodice Rakočević, okupio se veliki broj Kolašinaca.
Uviđaj je obavio istražni sudija bjelopoljskog Osnovnog suda Jokan Varagić sa ekipom policije.
Božidar i Aleksandra Rakočević bave se ugostiteljstvom i u Kolašinu drže kafić.
Dok je trajao uviđaj, saobraćaj je bio u prekidu više od sat i po.
VIJESTI

2 comments:

Anonymous said...

Bozidare Rakocevicu jako bih zeleo da te upoznam,i ako nekako umes javi se imam nesto s tobom da popricam!

Anonymous said...

moj br je 0628912676!