16.6.06

Pokušao da siluje staricu

U Višem sudu u Bijelom Polju, pred krivičnom vijećem sudije Arifa Spahića, juče je završeno suđenje Dušanu Mimoviću zvanom Dule (40) iz Berana, optuženom za pokušaj silovanja sedamdesetosmogodišnje starice.
Prema optužnici, Mimović je 17. maja prošle godne u selu Sinožeta kod Andrijevice pokušao da uz upotrebu sile prinudi na obljubu P.V. (78). Optuženi je došao do kuće oštećene koja je spavala. On je ugasio sijalicu iznad ulaznih vrata, upao u njenu sobu, otkopčao kaiš na pantalonama, skinuo jorgan i ćebe sa starice a onda krenu i nju silom da svlači. Nesrećna žena se opirala i dozivala u pomoć. Mimović je udario pesnicom u glavu, a onda joj stavio i jastuk na glavu. Ona je zbacila jastuk koji je on ponovo pokušao da joj stavi na glavu.
Borba je trajala nekoliko minuta i pošto nije uspio da je siluje Mimović je pobjegao.
Zastupnik optužnice zamjenik višeg državnog tužioca Milosav Veličković smatra da je optuženi počinio djelo koje mu se stavlja na teret dok je odbrana zatražila oslobađajuću presudu jer nema ni jednog dokaza da je optuženi pokušao da siluje staricu, niti da je uošte on bio u njenoj kući te večeri kad je ona prijavila slučaj policiji. Presuda Mimoviću biće izrečena sjutra.
REPUBLIKA

No comments: