19.6.06

Marković: Gladovaću do smrti

Vlasnik detektivske policije "Sedma sila" iz Berana Mihailo - Milo Marković (78), poručio je iz bjelopoljskog zatvora da će od danas u šest časova stupiti u štrajk glađu jer su mu “ugrožena ljudska i građanska prava”.
Marković se već 12 dana nalazi u pritvoru koji mu je odredio istražni sudija Osnovnog suda u Rožajama zbog sumnje da je prevario Sadrija Tahirija iz Đakovice za 47.000 eura.
Tužilac u Rožajama tereti Markovića da je od Tahirija uzeo novac da bi mu pronašao sina Rustema kojeg je 27. aprila 1999. godine odvela srpska policija.
Marković je Tahiriju godinama podgrijavao nadu da će se kad-tad sresti sa sinom, uvjeravajući ga da ga je on već vidio te da "fino izgleda i da se popravio".
Protekle sedmice je i Cetinjanin Milorad Đukanović podnio tužilaštvu u Rožajama krivičnu prijavu protiv Markovića zbog prevare, tvrdeći da mu je u februaru 2002. godine dao 3.000 DEM kao avans da izvrši naplatu duga od od Užičanina Mirka Nikolića.
- Smješten sam u zatvor bez ikakvog zakonskog osnova i uprkos priloženim dokazima, istražni organi i ne pokušavaju da ubrzaju postupak. Prinuđen sam da štrajkujem glađu sve do iznemoglosti, odnosno do smrti uz odbijanje i medicinske pomoći - poručuje Marković.
VIJESTI

No comments: