27.5.06

U 120 splavova 15 posada

Sa samog izvorišta Lima iz Plava juče je tačno u podne krenula sedma tradicionalna rafting regata koja će trasu dugu 135 kilometara preći u tri etape. Juče je pređena planirana maršuta od Plava do Berana, a danas će rafteri nastaviti put Bijelog Polja, da bi u nedjelju bili na planiranom cilju u Prijepolju.
Organizator limske regate je PSD “Kolovrat” iz Prijepolja pod pokroviteljstvom turističkih organizacija Prijepolja, Berana i Plava, a sponzor ove manifestacije je preduzeće “Eko meduza” iz Bijelog Polja.
Limom je zaplovilo oko 120 splavara podijeljenih u 15 posada sa 15 gumenih čamaca. Ove godine po prvi put u regati učestvuje i PSK “Hrid” iz Plava.
- U okviru sekcije ekstremnih sportova ove godine po prvi put nastupama kao klub i nadam se da ćemo i narednih godina biti učesnici ove regate - kaže šef sekcije Hajris Šiljković.
Dragoljub Simović zvani Simo splavar, vođa regate, očekuje uspješnu maršrutu na zadovoljstvo svih učesnika.
Vodostaj je izuzetno dobar i očekujemo veliki broj bukova, koje ćemo nadam se uspješno savladati a po prvi put imamo i vrijeme koje je toplije vani nego u vodi - kaže Simović.
Skender Šarkinović, turistički radnik iz Plava ne krije zadovoljstvo regatom i prvo učešće na njoj splavara Hrida.
- Limska rafting regata predstavlja ujedno i vjesnik turističke sezone u Plavu, a značajno je takođe i što od izvora Lima do njegovog ušća spaja gradove i ljude kao i njihove kulture - kazao je Šarkinović.
DAN

No comments: