20.5.06

Otac i sin na slobodi

U Osnovnom sudu u Beranama juče su saslušani Redžo Latić (69) i njegov sin Senad (35) koji su u srijedu bili akteri incidenta u njihovom selu Lagatori.
Redža Latića saslušao je istražni sudija Hilmija Sujković, a Senada Milovan Spasović. Sujković je saopštio da je Režo kazao da je pucao u samoodbrani, tako da nije bilo osnova za njegovo dalje zadržavanje. Pušten je i Senad, iako je osumnjičen za pljačku i nanošenje teških tjelesnih povreda.
Incident između oca i sina dogodio se prošle srijede ispred porodične kuće u Lagatorima, kada je, kako su u Sudu ispričali Latići, Senad kamenicama napao Reža, koji je nakon toga upotrijebio pištolj i zapucao u vazduh.
To nije bila prva svađa između oca i sina. Prije godinu i po Senad je letvom tukao Redža koji se od zadobijenih batina desetak dana oporavljao na hirurškom odjeljenju Opšte bolnice u Beranama.
Senad posljednjih godina boravi na privremenom radu u Njemačkoj, a njegov otac Redžo u Luksemburgu. Prema nezvaničnim saznanjima, kad god bi jedan drugog zatekli u porodičnoj kući u Lagatorima, dolazilo je do svađe.
Oni su pred sudijom ispričali da su se u srijedu zavadili zbog politike. Reždo je tvrdio da je njegov sin zatvaran u Njemačkoj, navodno zbog kriminala.
VIJESTI

No comments: