16.5.06

Najbolja bolnica u Crnoj Gori

Povodom 43 godine postojanja i rada Opšte bolnice u Beranama, juče je održana svečanost. Direktor Opšte bolnice mr sci. Veselin Stanišić je kazao da je zahvaljujući pomoći Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva, i predanim radom zaposlenih, postala jedna od najboljih bolnica u Republici.
- Karakteristike savremene bolnice upotpunjene su rekonstrukcijom operacionog bloka, opremanjem savremenim monitoringom bloka intenzivne njege na hirurgiji i internom odjeljenju, aspiratoro-kompresorskom stanicom i nizom sadržaja koji su inovirani zahvaljujući brizi države, ali je na drugoj strani saradnja lokalne samouprave sa Opštom bolnicom, nažalost, na izuzetno niskom nivou, a što nije u interesu građana i institucije - kazao je Stanišić.
On je kazao da je poboljšanju rejtinga bolnice i kvaliteta liječenja doprinijelo otvaranje Visoke medicinske škole u Beranama.
Podsjećajući na imena akademika dr Branka Zogovića, primarijusa doktora Milana Dragovića, primarijusa doktora Božinu Radevića i veliki broj onih koji sada ordiniraju u toj bolnici, ministar zdravlja Miodrag Pavličić je kazao "danas proslavljamo dan jedne od najznačajnijih bolnica u Crnoj Gori”.
- Opšta bolnica u Beranama se i do sada prepoznavala po ozbiljnom radu, a bez obzira na postignuto, naša je obaveza da i dalje napredujemo. Koliko je bilo moguće, bolnica je bila opremana, a to će biti rađeno i ubuduće - kazao je Pavličić.
Kako je na svečanosti najavljeno, naredni kongres Društva ljekara Crne Gore, biće održan u Beranama.
Svečanosti su prisustvovali i dekan Medicinskog fakulteta u Podgorici dr Miloš Cimbaljević, predsjednik Društva ljekara Crne gore dr Slobodan Tomić, direktor KC iz Podgorice dr Miodrag Đurović, direktor Fonda zdravstva Ramo Bralić i poslanik u republičkom parlamentu iz Berana dr Miodrag Radunović.
VIJESTI

No comments: