22.5.06

Rafalnom paljbom policija spriječila sukob

Tridesetak minuta nakon prvih nezvaničnih informacija o navodnoj pobjedi Bloka za nezavisnu Crnu Goru na referendumu, u Beranama je došlo do incidenta prilikom kojeg je policija rafalnom paljbom pucala u vazduh. Vinovnik incidenta bio je mladić u kožnoj jakni, prema nezvaničnim inforamcijama inspektor Centra bezbjednosti Berane Lazar Babović, koji je motorom, sa crnogorskom državnom zastavom, došao pred okupljene građane. Turirajući motor Babović je dodatno iritirao okupljene pristalice Bloka za zajedničku državu koji su se uputili prema njemu nakon čega je okrenuo motor a okupljeni su ga gađali kamenjem. Iz kordona policije, koji se nalazio na gradskom trgu, ispaljena je rafalna paljba u vazduh a iz mase odgovoreno tvrdim predmetima, prilikom čega je povrijeđen policajac Bruno Zečević.
Posredovanjem Relje Jovančevića, predsjednika SO Berane, i ostalih funkcionera lokalne samouprave, tenzije su pale, a građani su nastavili čekanje zvaničnih rezultata sa jučerašnjeg referenduma.
Sinoć, oko ponoći, na glavnom gradskom trgu u Beranama bilo je oko 200 policajaca naoružanih dugim cijevima, kao i više stotina građana okupljenih ispred štaba Bloka za zajedničku državu.
Ni nakon ponoći, okupljeni građani se nijesu razilazili očekujući zvanične rezultate referenduma. Okupljeni su skandirali: “Gotov je, lopovi, ovo je Srbija”.
Nakon prvih nezvaničnih rezultata koji su objavljeni, pristalice Bloka za nezavisnu Crnu Goru slavlje su započeli vatrometom, kao i vožnjom automobila gradom, ali, na sreću, do ponoći do kontakta sa pristalicama suprotnog bloka nije došlo.
DAN

No comments: