18.5.06

Diplome za 80 maturanata

Predstavnik Vlade Austrije i organizacije "KulturKontakt" Germont Graber i direktor ŠC "Vukadin Vukadinović" Dragan Pajković, uručili su juče diplome o stečenom "Eko-net"obrazovanju "preduzeća za vježbe" za 80 maturanata ekonomskog, komercijalnog i pravnog smjera.
Taj projekat za školsku 2004/6. godinu, kako je saopšteno, Vladu Austrije koštao je 100.000 eura, u čemu je učešće imalo i Ministarstvo prosvjete Crne Gore.
Cilj projekta je obrazovanje prve generacije učenika iz oblasti, kako se razvija biznis ideja, pravi biznis plan, osniva preduzeće, kako se radi, marketing, služba opštih poslova i komercijala.
Pajković je kazao da se radi o prvoj generaciji učenika koji su stekli pomenuta znanja kroz četvorosatnu nastavu, a od iduće školske godine, taj predmet biće uvršten u redovni nastavni plan i program.
Graber je naglasio da je fasciniran interesovanjem učenika i stepenom stečenog znanja i najavio produžetak projekta do 2008. godine, i najavio da će austrijsko Ministarstvo prosvjete opredijeliti još dodatnih 100.000 eura.
On je reako da će realizacija projekta, kao i do sada, ići posredstvom organizacije "KulturKontakt" i u saradnji sa crnogorskim resornim Ministarstvom.
Projekt asistent za Crnu Goru Slavica Raičević izrazila je zadovoljstvo stepenom ozbiljnosti učenika koji su, učeći kako se počinje sopstveni biznis, praktično pokazali na primjerima zamišljenih preduzeća pod nazivom "MontoBene", "DrvoLuks","ZmajBrukstru" i još nekoliko u prošloj školskoj godini.
- Sa tim praktičnim ostvarenjima učenici su obišli sajmove u Freistadu, Zagrebu i Skoplju - kazala je Raičević.
VIJESTI

No comments: