4.5.06

Bolji stadioni iduće godine

Mogućnost rekonstrukcije kapitalnih infrastrukturnih sportskih objekata i pomoć sportskim klubovima u Beranama bila je tema sastanka ministra Slavoljuba Stijepovića sa sportskim radnicima grada. Kako je zaključeno, usljed višegodišnjeg neulaganja sportski objekti u Beranama se nalaze u stanju propadanja, a njihova rekonstrukcija zahtijeva velike investicione zahvate. Prema istom zaključku, rekonstrukciju sportskih objekata može obaviti Direkcija javnih radova, ali tek iduće godine.
Prema riječima ministra Stijepovića, Vlada neće dozvoliti da se iz bilo kojih razloga ugasi ni jedan klub u Beranama, a da su, kako je obaviješten, od infrastrukturnih objekata najugroženiji fudbalski stadion i Hala sportova, čija rekonstrukcija zahtijeva velika materijalna sredstva.
- Narednih dana u Berane će doći komisija koja će snimiti objekte i napraviti finansijsku analizu koliko bi njihova rekonstrukcija koštala. U narednih 15-ak dana klubovi će biti obaviješteni o tome šta ćemo moći da uradimo u ovoj godini, a šta će da se kandiduje Direkciji javnih radova za narednu, jer je riječ o velikim investicijama - istakao je Stijepović.
Predstavnici sportskih kolektiva iz Berana zatražili su od ministra da pomoć bude veća, a zahtjevi su se kretali od ulaganja u infrastrukturu pojedinih sportskih objekata, do traženja novca za operacije pojedinih sportistkinja i finansijkog omogućavanja takmičenja sportskih kolektiva.
DAN

No comments: