18.5.06

Zbog mitinga ostao bez posla

Opštinski odbor Bloka za zajedničku državu optužio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare suverenistički blok za pritisak i dijeljenje otkaza licima koja odbijaju da na referendumu glasaju za nezavisnu Crnu Goru. Kako je saopštio Dragan Mitrović, koordinator bloka, najnoviji primjer za takvo djelovanje pojedinih direktora je slučaj Dalibora Nenadovića (22), iz sela Goražde, kojem je Vesko Bubanja, direktor Auto moto društva, u utorak saopštio “da više ne dolazi na posao”, jer je odbio da ide u Bijelo Polje na promotivni skup bloka za nezavisnu Crnu Goru.
Novinarima se obratio i Dalibor Nenadović istakavši da je u Auto-moto počeo da radi 16. aprila 2005. godine, na mjestu automehaničara. Prema njegovim navodima, Bubanja mu je tada kazao “da ga interesuje samo pošten rad” i da je tako bilo sve do pred konvenciju bloka za nezavisnu Crnu Goru, koja je održana u Bijelom Polju.
- Bubanja me je tada uslovio da moram da putujem na Konvenciju i, uz to, da nosim crnogorsku zastavu. To sam odbio, kao što sam odbio da odgovorim kako ćemo na referendumu glasati ja i moji roditelji. U ponedjeljak sam bio na promotivnom skupu bloka za zajedničku državu, koji je održan na Polici, nakon čega me je Bubanja pozvao telefonom i kazao mi da zna da sam na tom skupu. Već sjutra dan mi je rečeno da više ne dolazim na posao - istakao je Nenadović, dodajući da mu zbog toga nije žao i da se ne kaje.
On je naveo da je AMD kompletnu svoju infrastrukturu stavilo na raspolaganje bloku za nezavisnu državu, ističući da Šlep služba vrši besplatan prevoz i održavanje vozila DPS-a. Međutim, kako je kazao, “servisiranje vozila, na primjer, Narodne stranke, naplaćuju se po duplim cijenama”.
Zbog postupka direktora, on je juče najavio angažovanje advokata i tužbu protiv Bubanje.

Bubanja: Nije bilo pritisaka
Direktor Auto-moto društva Berane, Vesko Bubanja saopštio je “Danu” “da nije tačno da je Nenadović radio u tom kolektivu, već ga je mehaničar Gojko Zekić doveo na obuku za mehaničara”. On je naveo da je Nenadović za svoj rad primao mjesečnu nadoknadu i da mu je obećao da će, kada bude osposobljen, raspisati oglas za njegov prijem u radni odnos. Bubanja je kazao da je to uradio 10. maja, a oglas je izašao 15. istog mjeseca, da bi u subotu, 13. maja, Nenadović samovoljno napustio radno mjesto i sa Gojkom Zekićem otišao u grad.
- U grad su službenim vozilom pošli bez znanja šefa Saše Brakočevića, mada smo se on i ja nalazili u krugu kolektiva. Zekić se iz grada vratio u alkoholisanom stanju, o čemu svjedoče i njihove pismene izjave. Što se tiče konvencije u Bijelom Polju, pritisak nije vršen na Nenadovića, kao ni na bilo kojeg radnika. Takođe, nijesam ga zvao telefonom, što može potvrditi i listing. Sa njim je prekinuta saradnja, jer je upozoravan da ne konzumira alkohol u toku radnog vremena - zaključio je Bubanja.

Mitrović: Otkrićemo i druge prevare
Mitrović je najavio otkrivanje i novih slučajeva pritisaka na glasače za zajedničku državu, ne želeći da govori o konkretnim stvarima.
- Imamo izjavu još jednog lica iz Donjih Luga. Naši advokati provjeravaju činjenice, nakon čega ćemo obavijestiti javnost - istakao je Mitrović, dodajući da taj blok u Beranama zatražio 14. aprila podatke o izvjesnom Slobodanu Zečeviću, koji se nalazio na biračkom spisku, a živio u Beogradu.
Kako je naveo Mitrović, u pismenom odgovoru MUP-a Srbije je navedeno da je Slobodan Zečević imao prebivalište u Beogradu od 24. avgusta 1993. godine, do 29. marta 2006. godine, kada se, po zahtjevu MUP-a RCG, odjavio.
- Analizirajući odjavljivanje Zečevića, kao i činjenice da je to lice na prethodnim izborima glasalo u Beranama, mada je bio stanovnik Beograda, i to će biti predmet naše pažnje - zaključio je Mitrović.
DAN

No comments: