20.12.05

Skraćenje mandata SO Berane

Klub odbornika DPS-a Berane pokrenuo je inicijativu za skraćenje mandata sazivu lokalnog parlamenta. O pokrenutoj inicijativi razgovaraće se na sastanku šefova odborničkih klubova, koji je zakazan za danas. Inicijativu za skraćenje mandata lokalnog parlamenta potpisalo je svih 16 odbornikaDPS-a, a ona je u srijedu, 14. decembra, proslijeđena Relji Jovančeviću, predsjedniku SO. Prema riječima Vojislava Došljaka, sekretara OO DPS-a, inicijativa je pokrenuta saglasno zakonu i Statutu.
- Insistiraćemo da povodom inicijative bude zakazana posebna sjednica, sa samo tom tačkom dnevnog reda. Očekujemo da našu inicijativu podrže, pored odbornika SDP-a, pojedini odbornici vladajućih partija, jer je svima nama poznata katastrofalna situacija u Beranama - zaključuje Došljak.
U beranskoj opštini “Danu” je potvrđeno da će na sastanku šefova Odborničkih klubova biti razmatrana pokrenuta inicijativa, koju nijesu željeli da komentarišu, navodeći “da ima određenih pravnih praznina”.
Mada je Odluku o pokretanju inicijative potpisalo svih 16 odbornika DPS-a, prema nezvaničnim informacijama ona nije lagano prošla. Prema našim saznanjima, jedan član OO DPS-a iz Berana obratio se vrhu partije u Podgorici zatraživši njihovo mišljenje o pokretanju inicijative, a neinformišući o tome lokalno partijsko rukovodstvo.
U Beranama je na vlasti Koalicija SNSP-SNS-NS sa 18 odbornika, dok Odbornički klub DPS-a ima 16, a SDP jednog odbornika.
DAN

No comments: