27.12.05

Četrdeset radnika ostaje u preduzeću

U Beranama je juče potpisan kupoprodajnu ugovor između stečajne uprave “Jugoprevoza” koju je zastupao upravnik Momo Jokić i Mehmeda Meše Adrovića, zastupnika kompanije “Simon Vojaž”, koje je odabrano kao najpovoljniji ponuđač na tenderu koji je nedavno završen.
Kako je saopšteno, “Jugoprevoz” je koštao 850.200 eura. Novi vlasnik “Simon Vojaž”, kako je saopštio Adrović, od 60 radnika koliko trenutno je zaposleno, preuzeće 40, dok će ostali biti zbrinuti kroz socijalni program. Novi vlasnik se obavezao da modernizuje Autobusku stanicu, a obnoviće i vozni park.
Inače, “Jugoprevoz”, prije uvođenja stečaja, zapošljavao je oko 170 radnika od kojih je samo 60 ostalo da radi, a ostali se nalaze na evidenciji Biroa rada.
Juče je saopšteno da svima preduzeće duguje 36 plata, te da se očekuje izmirenje tog dijela obaveza onda kad novi vlasnik uplati novac za preduzeće, što je precizirano za 26. januar naredne godine.
“Simon Vojaž” je polovinom ove godine konkurisao i dobio dozvolu za obavljanje putničkog saobraćaja na relaciji Podgorica - Luksemburg. Na posljednjem oglasu od prethodno propalih osam, dostavio je ponudu koja je ocijenjena kao najpovoljnija. “Jugoprevoz” je oglasio prodaju i za Autobusku stanicu u Plavu kojom raspolaže, ali ta kompanija nije bila zainteresovana za kupovinu tog objekta.
VIJESTI

No comments: