4.12.05

“Boj komerc” dobio bitku za ŠIP “Berane”

Apelacioni sud Crne Gore odbio je žalbe beranskog preduzeća Elektrotehna i rožajskog Daut i Daut na proces privatizacije AD ŠIP Berane. Istom presudom potvrđene su odluke Privrednog suda u Bijelom Polju i stečajnog upravnika ŠIP-a Velibora Marijanovića o prodaji tog preduzeća andrijevičkom Boj komercu.
Kako je saopštio Muzafer Hadžajlić, predsjednik Privrednog suda u Bijelom Polju, odlukama Apelacionog suda povlači se rješenje o obustavi privatizacije tog kolektiva, a tokom naredne nedjelje prelazi se na potpisivanje kupoprodajnog ugovora između Boj komerca i stečajnog upravnika Marijanovića.
Kompletna imovina AD ŠIP Berane prodata je za 314.500 eura, a Boj komerc je već uplatio ponuđenu cijenu, da bi, nakon dostavljanja prigovora Privrednom sudu u Bijelom Polju, sudija Hadžajlić donio rješenje o privremenoj obustavi procesa privatizacije.
AD ŠIP Berane je nastalo spajanjem bivših Omorike komerc i Šumskog preduzeća, u okviru Vladine strategije oporavka drvoprerađivačkih kapaciteta u Crnoj Gori. U pokretanje proizvodnje u tom kolektivu Vlada je uložila više od 700.000 eura, a proizvodnja je obustavljena prije 12 mjeseci. Radnici ŠIP-a nijesu primili plate već 22 mjeseca.
DAN

No comments: