1.12.05

Provalnici "osušili" sušnicu

Da na meti provalnika nijesu samo objekti u urbanoj sredini, nego i domaćinstva na seoskom području govori i primjer Borislava Čukića, iz sela Donja Ržanica, kome su preksinoć, za sada nepoznati provalnici, iz sušnice odnijeli 80 kilograma mesa. Po riječima vlasnika, sušnica se nalazila nekoliko metara od kuće i, kako kaže, bio je zatečen kada je ujutro primjetio da su lopovi "osušili" sušnicu, ne ostavivši ni jedan kilogram okačenog mesa. I ranijih godina na ovom području su na udaru provalnika bile sušnice . Slučaj je prijavljen organima CB Berane.
POBJEDA

1 comment:

Anonymous said...

Borislavu Čukiću nepoznati počinioci odnijeli su 80 kilograma mesa koje se nalazilo u sušnici. Pljačka se desila u subotu uveče, u selu Donja Ržanica kod Berana, a sušnica se nalazi na samo pet metara od kuće u kojoj žive Čukići. Pljačka je prijavljena beranskoj policiji u nedjelju ujutru, inspektori su izvršili uviđaj, ali počinioci još nijesu otkriveni. Prema Čukićevim riječima, bila je to druga pljačka njegove imovine u posljednjih godinu dana.
-Lopovi su otključali katanac, koji je stajao na vratima sušnice, iz nje iznijeli meso, a potom ga ponovo zaključali. Inače, ovo je druga pljačka koja mi se desila u zadnjih godinu dana. U septembru prošle godine nestala mi je motorna testera, koja se takođe nalazila u mom dvorištu, a lopovi ni u tom slučaju nijesu otkriveni - ističe Čukić.
On naglašava da se u zadnje dvije godine, u Donjoj Ržanici, koja broji blizu 300 domaćinstava, desilo više od 15 pljački, a rasvijetljena su samo dva slučaja. Iz tog razloga, mještani se pitaju šta policija preduzima i zašto nema rezultata u istragama povodom pohara domaćinstava. Neki od njih navode da im ne preostaje ništa drugo već da se sami organizuju i tako odbrane od lopova.