20.12.05

Krediti za početak sopstvenog biznisa

U organizaciji Regionalnog biznis centra i humanitarne organizacije "Help", održan je seminar o registraciji privrednih društava, izradi biznis planova, knjigovodstva i marketinga. Seminar je bio posvećen raseljenim, izbjeglim i socijalno ugroženim osobama.
Razgovarano je o "grant" kreditima za koje je sredstva obezbijedio "Help", a koji će omogućiti uz podršku Regionalnog biznis centra korisnicima da počnu sopstveni biznis. Za tu kreditnu liniju, tokom ove godine, konkurisalo je više od 115 osoba sa područja Berana, od čega je kredit dobilo 38 korisnika. Za te namjene "Help" je kroz materijal, opremu i slično dao više od 50.000 eura. Na seminaru su korisnici "granta", dobili uputstva oko registracije i obaveza koje se tiču projekta.
Kredite su dobile tri osobe iz Andrijevice, pet iz Plava, 17 iz Rožaja, 18 iz Bijelog Polja, osam iz Kolašina i tri iz Mojkovca.
Pored tog projekta, "Help" je obezbijedio drva za ogrijev za kolektivne centre na sjeveru republike, kao i pomoć u hrani. Ta organizacija je finansirala i obnovu zgrade Državnog arhiva u Beranama, koja je bila u zapuštenom stanju.
VIJESTI

No comments: