31.12.05

Osvojićemo vlast i na sljedećim izborima

Godina na izmaku bila je kruna investicionih aktivnosti beranske lokalne vlasti, smatra Relja Jovančević, gradonačelnik. Prema njegovim riječima, sve što je bilo planirano da se uradi u 2005. godini, ostvareno je. On naglašava da su zaokružena predizborna obećanja data građanima 2002. godine. Iznoseći mišljenje da sve što je urađeno u prethodnom periodu preporučuje aktuelnu vlast ( SNP- SNS- NS) da i na sljedećim izborima dobije povjerenje građana Berana, on je za iduće ljeto najavio otvaranje Građanskog biroa, čime bi započeo proces prenošenja vlasti na same građane.
- Žao mi je što u 2005. godini nije došlo do izgradnje Regionalne deponije na Turjaku, u čiju realizaciju treba da se uključe Vlada Crne Gore, lokalna samouprava i građani. Ipak, urađen je veliki broj infrastrukturnih projekata, koje je finansirala sama lokalna samouprava, ili u saradnji sa Međunarodnim humanitarnim organizacijama i Direkcijom javnih radova Crne Gore. Našim sredstvima i donacijom “Karitasa” rekonstruisane su ulice Voja Maslovarića i Miloša Mališića. U saradnji sa Direkcijom javnih radova rekonstruisane su ulice Miljana Tomičića i Dušana Vujoševića. Pored toga, u MZ Beranselo urađeni su vodovod i kanalizacija, učestvovali smo u izgradnji Stadiona za mali fudbal sa vještačkom travom, a urađeno je i nekoliko sportskih terena u prigradskom i na seoskom području - ističe Jovančević.
Navodeći da je u saradnji sa mještanima izgrađeno i nekoliko kapela na prigradskom i seoskom području, Jovančević podsjeća i da je probijeno nekoliko nekategorisanih puteva i izgrađena četiri mosta na seoskom području. Kako on kaže, posebno je značajna izgradnja Gradske kapele, objekta koji je Berane čekalo 20 godina.
- Uz pomoć donacija opremili smo Javno komunalno preduzeće sa 150 kontejnera, koji su postavljeni u gradskoj i prigradskoj zoni. Takođe, nabavljena su i dva vozila za odvoz smeća, a na rekonstruisanoj glavnoj ulici urađene su dvije fontane. U svim parkovima i šetalištima postavljene su klupe i korpe za otpatke, a otvorili smo i Dječji park sa mobilijarom i neophodnim sadržajima - naveo je Jovančević.
Napominjući da su pomenute aktivnosti naslanjaju na investicije u 2004. godini, od kojih je najznačajnija bila rekonstrukcija glavne ulice, Jovančević kaže da je za područje Petnjice nabavljen snjegočistač, a da je lokalna samouprava pomagala sve MZ u radovima na izgradnji infrastrukturnih objekata. Kao prioritete u narednoj godini on vidi izgradnju Zelene pijace sa pratećim sadržajima, kao i izgradnju minicentrale za koju su već dobijena odobrenja. Jovančević se nada i izgradnji Regionalne deponije.

Deponija prioritet
- Odluka o izgradnji Regionalne deponije na Turjaku je u rukama kompetentnih ljudi, koji će odlučiti da li ta destinacija ispunjava uslove ili ne. Uvažavajući zdravstvene, ekološke i ekonomske značaje, Vlada, građani sela Trpezi i lokalna vlast uložiće napor da se problem prevaziđe i započne izgradnja deponije po svim standardima - zaključuje Jovančević.
DAN

No comments: