7.12.05

Otac pucao u sina

Milan Šćepović (45) iz Berana od večeras se nalazi na hirurškom odjeljenju Opšte bolnice zbog teških tjelesnih povreda koje je zadobio juče popodne. Njega je hicima iz pištolja ranio otac Bogdan, čemu je prethodila svađa.
Uviđaj je obavila beranska policija po ovlašćenju Milana Smolovića, istražnog sudije Višeg suda u Bijelom Polju. U bolnici su saopštili da je Milan teško povrijeđen zbog čega je neophodna hirurška intervencija koja će biti obavljena tokom noći.
POBJEDA

2 comments:

Anonymous said...

Tragicno.

Anonymous said...

Najsurovije na
najrođenije
M. SEKULOVIĆ, 9. decembar 2005

PRED Višim sudu u Bijelom Polju se odigravaju završne scene dugogodišnjih porodičnih dramatičnih nesuglasica, koje se završavaju neverovatnim porodičnim tragedijama koje su učestale na severu Crne Gore.
Poslednju u nizu pokušava da rasvetli Milan J. Smolović, istražni sudija ovog suda, koji od Bogdana Šćepovića (70), penzionera iz Zagrađa, nastoji da sazna šta je ovog čoveka nagnalo da u svog sina Milana (45), ispali hitac iz "tetejca" i tako porodicu zavije u crno.
Bogdan odbija da govori pred sudijom, a komšije tvrde da je svemu prethodila svađa između sina i oca, u kojoj je Milan fizički nasrnuo na roditelja, koji se odbranio - pištoljem!
Ovaj događaj koji je izazvao šok ne samo u beranskom kraju već i u celoj Crnoj Gori, podsetio je na tragediju u selu Odžak, nekoliko kilometara od Pljevalja, kada je u avgustu Nedžad Kordić (39), hicem iz lovačke puške, ubio oca Šefka (66). U ovoj tragediji prethodile su česte svađe u kući Kordića, koji su u nekoliko navrata tražili zaštitu policije i radnika Centra za socijalni rad od ratobornog Nedžada, koji je "pod gasom" znao da maltretira porodicu i zlostavlja je na razne načine.
Ovih dana u Višem sudu u Bijelom Polju, pred krivičnim većem sudije Draga Konatara, počelo je suđenje Šeftu Bahoviću (42) iz ovog mesta, kojeg optužnica tereti da je pokušao da ubije svog brata Edina. Pokušaju ubistva prethodila je svađa braće pred porodičnom kućom, 7. jula ove godine.
Bratski odnosi koji su, bez obzira na patrijarhalni moral gorštaka na ovom području, "pukli" i u rožajskom naselju Hurije, gde je Faruk Ličina (36), nožem zaklao sestru Nedžibu Murić (49), majku petoro dece! Ubistvu su prethodile svađe oko imovine, a Faruk je presudio sebi u Psihijatrijskoj bolnici u Dobroti kod Kotora, gde se obesio...
Bračni nesporazumi koji tinjaju godinama bili su u nekoliko navrata razlog nečuvenih tragedija. U ovom kraju još uvek je sveže sećanje na događaj kada je u planinskom selu Ličine, na Koritskoj visoravni, u opštini Bijelo Polje, Izeta Ličina (42), na monstruozan način ubila, a potom iskasapila i iskomadala telo svog supruga Sadika. Zločin se dogodio u krevetu koji su delili godinama.
U aprilu ove godine u Samilagić Polju, nedaleko od Kolašina, Božidar Bulatović (74) sa dva hica iz malokalibarskog pištolja ubio je suprugu Olgu. Na suđenju se pravdao da ga je ona napala i da je pokušao da je zaplaši.