24.11.05

U bolnici završili i povrijeđeni i napadač

Oba učesnika preksinoćnje tuče u Beranama, u kojoj je teške tjelesne povrede zadobio maloljetni B.V. (17) iz tog grada, nalaze se u beranskoj opštoj bolnici. Povrijeđeni B.V. je preksinoć operisan i nalazi se u jedinici Intenzivne njege Hirurškog odjeljenja, dok je maloljetni M.M. (17), koji mu je povrede i nanio, zadržan na pregledu i liječenju na Internom odjeljenju beranske bolnice.
Kako je saopštio dr Veselin Stanišić, direktor beranske bolnice, u prekjučerašnjem sukobu maloljetnika B.V. je zadobio povredu bubrega, zbog koje je preksinoć operisan.
- Povrijeđeni se nalazi u postoperativnom toku. Pacijent je stabilan i nalazi se u jedinici Intenzivne njege, bilo je sve što je saopštio dr Stanišić.
Drugi učesnik prekjučerašnjeg sukoba, maloljetni M.M. preksinoć je prebačen iz beranskog CB-a na Interno odjeljenje beranske bolnice. On je od ranije poznat kao srčani bolesnik, a nakon prekjučerašnjeg sukoba mu je pozlilo zbog čega je i prevezen u bolnicu. Ispred vrata njegove sobe nalaze se službenici beranske policije.
Prema riječima Atifa Adrovića, istražnog sudije Višeg suda u Bijelom Polju, on je juče upoznao sa predmetom Milana Smolovića, sudiju za maloljetnike u istom sudu, kojem je predao spise.
- Nakon datog medicinskog mišljenja ljekara o sposobnosti osumnjičenog, on će biti priveden sudiji Smoloviću kako bi dao izjavu - istakao je Adrović.
Maloljetnici su se sukobili prekjuče poslije podne, kada je osumnjičeni M.M. potegao nož, nanijevši tom prilikom B.V. teške tjelesne povrede. Prekjučerašnji sukob se desio na raskrsnici Ulice Dušana Vujoševića i regionalnog puta Berane- Andrijevica, koja se nalazi na putu od njihovih kuća prema centru grada. Prema nezvaničnim informacijama, taj sukob je nastavak svađa i tuča njih dvojice. Prvi sukob se, prema toj verziji, desio prije više od godinu dana a od tada je ponovljen više puta, kako na ulici i školi, tako i u blizini porodičnih kuća, koje se nalaze u beranskom prigradskom naselju Dolac. Prema istim saznanjima, prekjučerašnjem sukobu i povređivanju B.V. prethodila je svađa.
Neki od onih koji poznaju obje porodice, juče su isključivali kao mogućnost za sukob maloljetnika netrpeljivosti njihovih porodica. Radi se o komšijama, koji se, takoreći, graniče, ali bez bilo kakvih sporova. Upravo iz tih razloga, mada su sukobi maloljetnika bili česti, smatrani su dječjim hirom, koji umalo da rezultira tragičnim epilogom.
DAN

No comments: