22.11.05

Maloljetnik nožem izbo vršnjaka

Maloljetni B.V. (17), iz Berana, zadobio je teške tjelesne povrede u tuči sa takođe maloljetnim sugrađaninom M.M. (17). Maloljetni B.V. je povrijeđen nožem, a njegovo zdravstveno stanje je teško. Do sukoba je došlo juče oko 13 časova na raskrsnici Ulice Dušana Vujoševića i regionalnog puta Andrijevica- Berane, udaljenoj nekoliko stotina metara od zgrade beranske policije. O sukobu i nanošenju povreda maloljetnom B.V. obaviješteni su Atif Adrović, istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju, i viši državni tužilac Milosav Veličković. Po odobrenju sudije Adrovića, uviđaj na licu mjesta izvršili su ovlašćeni službenici beranskog centra bezbjednosti.
Kako je “ Danu” saopštio sudija Adrović, u tuči maloljetnika došlo je do upotrebe noža od strane M.M. prilikom čega je B.V. zadobio ubodne rane.
- Dalja istraga će pokazati šta su razlozi sukoba maloljetnika - bilo je sve što je saopštio sudija Adrović.
Maloljetni B.V. je dopremljen na Hirurško odjeljenje beranske Opšte bolnice odmah nakon sukoba, gdje mu je ukazana hitna ljekarska pomoć.
- Maloljetnik je zadobio dvije ubodne rane sječivom u predjelu leđa i donjeg dijela trbuha, sa lijeve strane. Pacijent je pri prijemu stabilan, a dijagnostički postupak je u toku - saopštio je juče dežurni ljekar na Hirurškom odjeljenju beranske bolnice dr Hamdija Kolašinac.
Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnici su komšije iz beranskog prigradskog naselja Dolac, a razloge jučerašnjeg sukoba treba tražiti u svađi od prije više od godinu dana.
Prema istim saznanjima, povrijeđeni B.V. je sinoć operisan u beranskoj Opštoj bolnici.
DAN

No comments: