8.11.05

Gimnazija proslavila 92. rođendan

Beranska gimnazija “Panto Mališić” obilježila je juče 92 godine postojanja. Svečanost povodom tog jubileja uveličao je kulturno-zabavni program, koji su izveli učenici te škole, članovi dramske, recitatorske sekcije i debatnog kluba. Pored ostalih, svečanosti su prisustvovali Relja Jovančević, predsjednik SO Berane, prof. dr Miloš Cimbaljević, dekan Medicinskog fakulteta u Podgorici, i prof. dr Milorad Bakić, koordinator Visoke medicinske škole u Beranama.
Govoreći o vrijednom jubileju, Drago Čantrić, direktor Gimnazije, podsjetio je na neka od brojnih dostignuća u razvoju te škole.
- Sjećajući se godina koje su prošle, osjećamo ponos što pripadamo instituciji koja toliko dugo traje. Uvijek je bila privilegija pripadati Gimnaziji u Beranama, kao učenik ili profesor. Ona je bila i ostala najveća kulturna ustanova u Beranama - zaključio je Čantrić.
U kulturnom dijelu programa promovisana je knjiga poezije “Zvonke smelosti”, autora Rebeke Čilović, učenice trećeg razreda te škole.
Gimnazija u Beranama otvorena je ukazom kralja Nikole 1913. godine. U svojoj bogatoj tradiciji dala je veliki broj naučnika i akademika, a po postignutim rezultatzma jedna je od najprestižnijih srednjih škola u Crnoj Gori.
DAN

No comments: