24.11.05

Projekat vrijedan 30.000 eura

Sportsko-ribolovna društva iz pet opština sjeveroistočne Crne Gore potpisala su ugovor sa kancelarijom Austrijsko-crnogorskog prijateljstva iz Kolašina o sprovođenju projekta vrijednog 30.000 eura. Ugovor su potpisala ribolovna društva iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina, a projekat će biti realizovan pod imenom “Čišćenje olupina vozila i uređenje parking prostora pored magistralnih puteva”. Za koordinatora projekta izabran je Željko Obadović, predsjednik SRD “Lim” iz Berana.
Obadović je istakao da je projektom predviđeno da se iz rijeka Tare i Lima, kao i njihovih pritoka, te sa lokacija pored magistralnog puta koji vodi od Andrijevice do Kolašina ukloni oko 1.200 odbačenih olupina vozila.
- Potrebno je očistiti rijeke oko prirodnih bisera, planina Komovi i Bjelasica, kao i magistralnog puta. Takođe, zamišljeno je da se očiste i urede 20 parking prostora, po četiri za svaku opštinu od Andrijevice do Kolašina, na kojima će biti postavljeno 20 klupa sa istim brojem korpi za smeće. Postavićemo i propagandne table sa ekološkim porukama, što će doprinijeti još boljem, ljepšem i kvalitetnijem prilazu, kako rijekama, tako i pomenutim planinama - rekao je Obadović.
SRD “Lim” je tokom prošle godine završilo sličan projekat, pod imenom “Očistimo vrata Berana”. Tada su beranski ribolovci izvadili veliki broj olupina iz Lima i njegovih pritoka, a uredili su i nekoliko parking prostora na ulazima u Berane, iz pravca Andrijevice, Rožaja i Bijelog Polja.
DAN

No comments: