13.11.05

Dječji park pored Lima

U narednih nekoliko dana biće završena izgradnja dječjeg parka u Beranama. Park će biti lociran pored Lima. Projekat je vrijedan 15.000 eura, a realizuju ga kancelarija Austrijsko-crnogorskog prijateljstva iz Kolašina i SO Berane.
Prema riječima Vlatka Pekovića, sekretara Sekretarijata za finansije, radovi na pripremi terena za dječji park su u toku, a podrazumijevaju nasipanje podloge šljunkom. Do kraja nedelje biće postavljeni i elementi, koje treba da dopremi i postavi preduzeće “Đepeto” iz Beograda. Dječji park je nešto što je falilo gradu, a posebno djeci.
- Osim u parku, manji dio elemenata za igru djece biće postavljen kod Dječjeg vrtića, u parku u Ulici 29. novembra i iza stambenih zgrada u glavnoj beranskoj ulici. Obaveza lokalne samouprave je izvođenje radova na postavljanju podloge i ograda dječjeg parka, a kancelarija Austrijsko- crnogorskog prijateljstva je finansirala kupovinu elemenata za igru djece. Ime parka daće djeca, a na lokalnom radiju biće otvorena anketa za njihove predloge - rekao je Peković.
On je podsjetio da je ovo, nakon opreme za internet prezentaciju i postavljanja turističke signalizacije, treći projekat u Beranama koji se realizuje u saradnji lokalne samouprave i kancelarije Austrijsko-crnogorskog prijateljstva.
DAN

No comments: