15.11.05

Most za četiri sela

U Mjesnoj zajednici Budimlja, u zaseoku Batuni, juče je na svečan način mještanima predat na upotrebu novi, betonski most. Most je izgrađen na rijeci Brnjici, dužine je 6,5 metara, a njegovom izgradnjom skraćen je put prema gradu za stanovnike četiri sela.
Obraćajući se prisutnima, Relja Jovančević, predsjednik SO Berane, je naveo da je Opština u ovoj godini, pored ostalog, završila mostove u selima Budimlja, Kaludra i Buče, a da će do kraja godine završiti i most u Kurikućama.
- Ovaj, kao i ostali mostovi, pomoći će mještanima da kvalitetnije žive. To posebno mislim za ovaj most, koji veže mještane sela: Budimlja, Petnjik, Dapsiće i Tmušiće - naglasio je Jovančević.
Navodeći da je Opština, preko Agencije za uređenje grada, završila još jedan projekat, Sveto Mitrović, direktor Agencije, je naveo da se nada da će ovakvih svečanih prilika biti još.
- Ovo je još jedan dokaz da se radi o ozbiljnoj opštinskoj vlasti, koja zna šta su problemi građana i u granicama svojih mogućnosti ih rješava - naglasio je Mitrović.
Lavo Pavićević se u ime mještana zahvalio na izgrađenom mostu.
- Zahvalni smo izvođaču radova na kvalitetno izgrađenom mostu, a posebno Opštini i predsjedniku Jovančeviću na ovom humanom poslu za stanovnike četiri sela - istakao je Pavićević.
Izgradnja mosta koštala je 8.350 eura, a u potpunosti je finansirana od lokalane uprave, izvođač radova bilo je preduzeće GP “Izgradnja”.
DAN

No comments: