10.11.05

Čampar: Falsifikuju rješenja pa progone vlasnike

Vlasnik Poljoprivredne apoteke u Beranama DOO “Braća Čampar” Relja Čampar optužio je juče sekretarijate u SO Berane da su mu oduzeli izdato rješenje o dozvoli izlaganja robe ispred lokala i najavio krivičnu prijavu i privatnu tužbu. Zbog vrijeđanja njegove supruge Marine, Čampar je najavio privatnu tužbu protiv Mijaila Saičića, sekretara Sekretarijata za inspekcijske poslove, dok je zbog oduzimanja i falsifikovanja rješenja najavio podnošenje krivične prijave protiv Milovana Gudovića, sekretara Sekretarijata za uređenje prostora.
Čampar tvrdi da je juče dobio poziv od Sekretarijata za uređenje prostora da donese rješenje o dozvoli izlaganja robe ispred objekta, kako bi ga službenici pogledali.
- Supruga Marina odnijela je rješenje kod Milovana Gudovića, koji joj ga je oteo iz ruke, dajući ga jednom službeniku i rekavši mu “nosi ga”. Tome je prisustvovao i sekretar za inspekcije poslove Mijailo Saičić, a kada ga je Marina pitala šta imaju protiv naše porodice i zašto svakodnevno šalje službenike u naš lokal, Saičić je odgovorio “sa uličarkama neću da razgovaram” - ističe Čampar.
Prema njegovim riječima, kada je advokat Duško Labudović, koji nije imao ovlašćenja, pošao u Opštinu da vidi u čemu je problem, dato mu je drugo rješenje.
- Iz tog razloga krivična prijava će biti podnesena i zbog falsifikovanja dokumenata - naveo je Čampar.
On kaže da mu je rješenje o dozvoli izlaganja robe ispred prodavnice izdato 3. novembra i da mu je jasno zbog čega je ono sada sporno.
- Sve je ovo zbog aktivnosti Udruženja privatnih preduzetnika, kojim smo se bavili na razotkrivanju opštinskih pljačkaških radnji na divljoj deponiji - zaključio je Čampar.

Saičić: Netačne tvrdnje
Mijailo Saičić je naveo da nije tačno da je Čamparu oduzeto rješenje.
- On ima rješenje br.05-687/1 za odobrenih četiri kvadrata, a koristi više od 15, što znaju svi građani koji tuda prolaze. Komunalni inspektor je u više navrata upozoravao da krši rješenje, a ukoliko se to nastavi, ono će mu stvarno biti oduzeto - istakao je Saičić.
On je dodao da su kvalifikacije koje je iznio Čampar netačne, a za, kako je naveo, nevaspitano i nedolično ponašanje njegove supruge i njega i nasilno ulaženje u službene prostorije, ako se ponovi, ubuduće će se tražiti zaštita odgovarajućih službi.
- Apsolutno nam je jasno da je počela predizborna kampanja za lokalne izbore i da se sve ovo radi pod kišobranom DPS-a, ali će građani sami procijeniti koliko je ova lokalna samouprava uradila za njih i grad - zaključio je Saičić.
DAN

No comments: