8.11.05

Otvoren Studentski dom u Beranama

Nakon dvomjesečnih radova, juče je u Beranama svečano otvoren Studentski dom za učenike Visoke medicinske škole u tom gradu. Dom čini osam četvorokrevetnih i šestokrevetnih soba, sa sanitarnim čvorovima. Izgrađena je jedna soba za koordinatora, kao i dvije prostorije za profesore na visokoj školi. Otvaranju doma, pored ostalih, prisustvovali su prof. dr Miloš Cimbaljević, dekan Medicinskog fakulteta i prof. dr Milorad Bakić, koordinator Visoke medicinske škole u Beranama.
Otvarajući Studentski dom, Relja Jovančević, predsjednik SO Berane, naveo je da kada se ima vizija, lako je doći do cilja.
- U aprilu, kada smo ulazili u završnicu formiranja Visoke medicinske škole, izražavao sam skepsu da ćemo u ovoj godini imati fakultet. Međutim, kada svi činioci koji su bili uključeni u taj proces pokažu maksimalnu zainteresovanost, kao što je bilo u ovom slučaju, došli smo do rezultata. U avgustu smo započeli sa radovima na izgradnji doma i evo završili smo ga - zaključio je Jovančević, poželjevši studentima uspješan rad i boravak u Beranama.
Navodeći da se privode kraju započeti radovi, prof. dr Miloš Cimbaljević je zahvalio rektoru i Senatu crnogorskog Univerziteta na podršci koju su dali otvaranju Visoke medicinske škole u Beranama.
- Iskrenu zahvalnost dugujem lokalnoj samoupravi na čelu sa Reljom Jovančevićem, jer se bez njih ne bi mogao uraditi ovaj projekat. Takođe, veliku zahvalnost odajem i mr. dr Miodragu Radunoviću, koji nas je svojom podrškom i pomoći od početka pratio. Ovo je vaša kuća i nadam se da će te je se sjećati do kraja života - istakao je Cimbaljević.
Studentski dom u Beranama podijeljen je na muški i ženski dio. Radove na uređenju prostora finansirala je SO Berane, a pomogao je i Boj komerc iz Andrijevice. Izvođač radova bilo je preduzeće MB komerc iz Berana.
DAN

No comments: