4.9.05

Za dva brata jedan nož

Braća Dragoljub (28) i Slavoljub (24) Popović, iz Berana, teško su povrijeđeni u tuči koja se preksinoć dogodila u kafe baru "Kupidon", u glavnoj beranskoj ulici. Njih je nožem izbo Beranac Radomir Đukić koji je nakon toga pobjegao sa lica mjesta i još uvijek je u bjekstvu. Braća Dragoljub i Slavoljub Popović odmah su prebačeni u beransku Opštu bolnicu, gdje su zbog teških tjelesnih povreda zadržani na dalje liječenje. Njihovo zdravstveno stanje je, kako su saopštili iz bolnice, zasad stabilno i nalaze se van životne opasnosti.
Iz beranskog centra bezbjednosti juče su saopštili da je do tuče došlo u subotu, oko 22 sata i 30 minuta u pomenutom beranskom lokalu u centru grada.
- U tuči su učestvovala braća Popović sa jedne i Radomir Đukić sa druge strane.Tom prilikom došlo je do upotrebe noža kojim je Đukić nanio više tjelesnih povreda braći Popović. Osumnjičeni Đukić se nalazi u bjekstvu i za njim se intenzivno traga - saopštili su iz CB-a Berane.
Prema nezvaničnim informacijama, tuča između povrijeđene braće Popović i osumnjičenog Đukića je nastavak prethodnog sukoba, koji se desio na igranci u selu Polica, gdje živi osumnjičeni.
Po tvrdnjama očevidaca, Đukić je preksinoć zajedno sa dvojicom prijatelja sjedio za stolom u kafe-baru "Kupidon" koji je bio pun gostiju. Nije prošlo puno vremena kada su se u lokalu u društvu još jedne osobe pojavila braća Popović. Tada je, prema riječima gostiju lokala, nakon kraćeg verbalnog duela između dvije grupe mladića došlo do žestokog sukoba. Tuča nije dugo trajala i niko od prisutnih nije uspio da razdvoji mladiće, a okršaj se završio potezanjem noža i nanošenjem povreda Popovićima.
Odmah nakon toga Đukić se dao u bjekstvo, a povrijeđeni Popovići su pokušali da ga sustignu, što im nije pošlo za rukom.
Iako je beranska policija nakon incidenta izvršila blokadu svih puteva i raskrsnica u gradu, osumnjičeni Đukić je uspio da umakne. Njemu će krivičnom prijavom biti stavljeno na teret krivično djelo pokušaj ubistva.
Povrijeđeni Popovići zadobili su teške tjelesne povrede, ali je njihovo stanje stabilno i život im nije ugrožen, saopšteno je iz beranske bolnice.
- Dragoljub Popović je u subotu operisan. Njemu je sječivo probilo trbušnu duplju, ali, srećom, tom prilikom nijesu povrijeđeni vitalni organi. Kod Slavoljuba se radi o ubodnoj rani, ali nož nije ušao u trbušnu duplju. Povrijeđeni Dragoljub jutros je prebačen iz šok sobe na intenzivnu njegu, gdje se nalazi i njegov brat - kazano je juče "Danu" u beranskoj bolnici.
Uviđaj na licu mjesta obavili su ovlašćeni službenici beranskog centra bezbjednosti, a po odobrenju dežurnog istražnog sudije Višeg suda u Bijelom Polju, Milorada Smolovića i višeg državnog tužioca Milosava Veličkovića.
Dan

1 comment:

Anonymous said...

Kakav naslov!!!