3.9.05

Koliko para toliko muzike

Građevinsko preduzeće »Izgradnja«, koje izvodi radove na stambenoj zgradi za prosvjetne radnike, očekuje ovih dana uplatu jednog dijela sredstava od investitora, kako bi prije jeseni i kiša objekat bio pokriven i zaštićen od propadanja.
-Očekujemo da nam Stambeno-prosvjetna zadruga 'Solidarno' uplati oko 50 hiljada eura. Sa tim novcem trebalo bi da pokrijemo zgradu i zaštitimo to što smo do sada uradili - rekao je stečajni upravnik Aco Vuković.
On je napomenuo da je zgrada za prosvjetne radnike trebalo, prema ugovoru, da bude odavno završena, ali da je probijanje rokova uslovljeno nedostatkom finansijskih sredstava.
-Što se nas tiče, mogli smo zgradu da završimo i prije roka, samo da nas je investitor pratio novcem. Ali kako to nije bio slučaj, radovi su se odužili - rekao je Vuković.
Zgrada »Park 7« za prosvjetne radnike u Beranama počela je da se gradi krajem 2003. godine, i prema ugovoru trebalo je da bude završena i useljiva do kraja prošle godine. U njoj će stambeno pitanje riješiti 30 porodica prosvjetnih radnika. Stambeno prosvjetna zadruga »Solidarno« potpisala je sa građevinskom preduzećem »Izgradnja« posao u vrijednosti od oko milion eura.
-Radovi koji su do sada izvedeni vrijedni su 291 hiljadu, a investitor nam je uplatio 205 hiljada. To znači da smo mi uradili i više nego što smo realno bili obavezni- kazao je Vuković.
Prosvjetnim radnicima stanovi u ovoj zgradi dodijeljeni su kreditno na period otplate od 10 do 15 godina. U Beranama ima oko 850 prosvjetnih radnika, od kojih stambeno nije zbrinuto više od 50 odsto. Već skoro 20 godina niko od njih nije dobio stan i zato zgrada koja se gradi ima poseban značaj. Plac za izgradnju zgrade na veoma atraktivnoj lokaciji besplatno je dodijelila Opština, koja je takođe izvođača oslobodila svih komunalnih taksi i drugih obaveza prema njoj.

No comments: