23.9.05

Protestni zbor građana

U Beranselu, beranskom prigradskom naselju sa preko 2000 stanovnika, danas je održan protestni zbor građana zbog toga što im je prije tri godine raskopana glavna ulica, zbog izgradnje kanalizacione mreže, a obećani novi asfalt nije urađen. Predstavnici oko 300 ugroženih domaćintava ove ulice su kazali da im je izgradnju novog asfalta u dužini od 500 metara i izgradnju atmosferske kanalizacije duge 300 metara kao i novi stadion obećao predsjednik beranske opštine Relja Jovančević.
Građani su apelovali da ih gradonačelnik posjeti i izađe u susret za rješavanje ovog problema. Ukoliko se to ne desi delegacija Mjesne zajednice će otputovati u Bijelo Polje gdje će zatražiti pomoć od predsjednika bjelopoljske opštine Tarzana Miloševića. Po riječima Milinka Šćekića stanara ove ulice od Miloševića će tražiti kao što su to uradili kombi taksisti iz Berana, pomoć u posredovanju u dijelu obraćanja za pomoć Vladi Crne Gore. Vasa Popović se osvrnuo na problem neriješenog kanala atmosferske kanalizacije koji je trebao da se izradi zajedno sa postavljanjem novog asfalta.
Dvjesta kuća od najmanje kiše je poplavljeno, tako da narednu četvrtu zimu nijesmo spremni da čekamo u ovakvim uslovima, kazao je Popović. Za deset dana zakazano je novo protestno okupljanje i odlazak u Bijelo Polje ukoliko ih nadležni ne posjete, kazao je na zboru Mjesne zajednice Beranselo.
POBJEDA

No comments: