2.9.05

Za beranske ulice 600 tona asfalta

Predsjednik Skupštine opštine Berane Relja Jovančević ocijenio je da je Opština ispunila sve investicione aktivnosti iz četvorogodišnjeg programa. On je juče kazao da je samo tokom ove godine realizovano više projekata u vrijednosti od milion eura.
Prema njegovim riječima, 500 hiljada je investirala Opština, 300 hiljada opštinska Agencija za razvoj grada, dok je još 200 hiljada eura obezbijeđeno od stranih donatora.
Jovančević je među najvažnije aktivnosti koje su u toku naveo rekonstrukciju asfalta na gradskim ulicama i lokalnim putevima.
-Od 400 kilometara lokalnih puteva na području opštine, rekonstruisaćemo 150 kilometara, kao i sve gradske ulice. O veličini toga posla možda slikovito govori podatak da je za njegovu relaizaciju potrebno oko 600 tona asfaltne mase- kazao je Jovančević.
On je istakao da Opština trenutno realizuje i temeljnu sanaciju nekoliko najprometnijih gradskih ulica, podsjećajući da je do sada rekonstruisano i pet kilometara gradske rasvjete.
-U toku je uređenje sportskih terena u nekim mjesnim centrima, završen je teren za mali fudbal u sklopu sportskog kompleksa kod teniskih terena, koji će biti jedan od najboljih u Republici, kao i vodovod Buče-Lužac-Dolac, popločan je plato ispred kapele, a otklanjanja se i višegodišnji kanalizacioni problem zgrade Park 1« - naveo je on.
Predsjednik SO Berane je najavio da će ovih dana početi sanacija korita rijeke Bistrice u jednom dijelu, oko mosta u naselju Buče i da je u planu izgradnja treće trake u bulevaru od gradskog mosta do zgrade Gimnazije, uređenje parkinga ispred Doma zdravlja, kao i rekonstrukcija puta prema selu Kaludra.
Jovančević je izrazio očekivanje da će u toku ove godine biti započeti i završeni radovi na izgradnji prve minihidrocentrale kojom će biti riješeno pitanje obezbjeđenja električne energije za gradsku rasvjetu, sportsku halu i još nekoliko važnijih objekata.

No comments: