20.9.05

Rekonstrukcija vodovoda u Petnjici

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potpisan je Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji vodovoda u MZ Petnjica, Opština Berane. Ugovor je potpisan između investitora humanitarne organizacije Karitas Luksemburg, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i izvođača radova DOO Memidz iz Rožaja.
Radovi se izvode u skladu sa projektnom dokumentacijom koju je uradio preduzeće DOO Velmi DZuvel iz Bijelog Polja, čiju je izradu finansiralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ugovorena vrijednost radova je 173.667,42 eura, od čega 70 odsto je obezbijedio Karitas Luksemburg, dok će resorno Ministarstvo obezbijediti ostatak od 30 odsto. Planirani rok za završetak radova je 52 dana, a nadzor nad izvođenjem radova obaviće stručna služba Karitas Luksemburga.
Potpisivanju tog ugovora prethodilo je potpisivanje Sporazuma o saradnji na pomenutom projektu između Ministarstva i Karitas Luksemburga u julu 2005. Sporazumom su utvrđene prava i obaveze potpisnika.
Takođe, potpisan je Sporazum između Mjesne zajednice i Karitas Luksemburga o obavezama koje MZ treba da ispoštuje a to su: ugradnja vodomjera za sva domaćinstva i početak naplate utrošene vode, upošljavanje osobe koja će biti zadužena za održavanje vodovoda kao i naplatu utrošene vode, u cilju održivosti vodovoda i obezbjeđenja dodatnih sredstava koja se mogu iskoristiti za druge projekte u mjesnoj zajednici.
POBJEDA

No comments: