7.9.05

Policija nadzire radove

Skupština Opštine zatražila je juče stalno prisustvo policije radi obezbjeđivanja nesmetanog izvođenja radova u Ulici Miloša Mališića i sprečavanja blokada od građana.
-Zatražili smo od policije da postavi patrolu koja bi stalno bila na mjestu gdje se izvode radovi i obećano nam je da će tako biti - rekao je potpredsjednik beranske SO Radojica Živković.
Grupa građana i juče je više od dva sata onemogućavala radnike da izvode radove, tražeći da se se odmah u potpunosti riješi višedecenijski problem kanalizacionog sistema u tom dijelu grada.
Prema objašnjenju koje je ranije dato u opštinskom Sekretarijatu za urbanizam, kanalizacionu cijev koja se trenutno ugrađuje nemoguće je postaviti na dubini preko 2,5 metara zbog tehničkih okolnosti, kao i podzemnih voda koje se pojavljuju na većim dubinama. Naglašeno je da će se problem takozvanog otvorenog kanala, kojim otiču fekalne vode kroz taj dio grada, rješavati naknadno, posebnim projektom.
Skupština Opštine počela je prošle sedmice temeljnu rekonstrukciju Ulice Miloša Mališića, kao jedne od najfrekventnijih gradskih saobraćajnica. Vrijednost projekta je oko 120 hiljada eura, od čega dio radove u iznosu od 50 hiljada, pomaže humanitarna organizacija Karitas Luksemburg.
Republika

No comments: