6.8.05

Zapaljena „Lada”

Sinoć pola sata iza ponoći, nepoznati počinilac podmetnuo je požar u ulici Krsta Bajića u Beranama, gdje je bilo parkirano vozilo „lada”, vlasništvo Uprave za nekretnine Republike Crne Gore kojim raspolaže Darko Mališić, načelnik Direkcije za nekretnine u Beranama.
U Beranskoj policiji je saopšteno da je počinilac prethodno posuo zapaljivu materiju ispod auta, a zatim je zapalio tako da je vatrena stihija zahvatila vozilo i u znatnoj mjeri ga oštetila.
Mališića je o požaru obavijestila komšinica, nakon čega je lokalizovana vatra i spriječeno da se ne prenese na porodičnu kuću Mališića pored koje je bilo parkirano vozilo. Beranska policija je preuzela opsežne mjere na otkrivanju nepoznatog počinioca, protiv kojeg će u ponedjeljak biti podnesena krivična prijava nadležnom sudu u Beranama.
Materijalna šteta je velika.

1 comment:

Anonymous said...

Izgorela "lada"
U noći između petka i subote, tridesetak minuta nakon ponoći, u Beranama su nepoznati počinioci podmetnuli zapaljivu materiju ispod vozila marke "lada 111", registarskih tablica PG 958-44, vlasništvo Uprave za nekretnine RCG. Vozilo je bilo parkirano ispred porodične kuće Darka Mališića, rukovodioca Uprave za nekretnine u Beranama koji i duži automobil, u Ulici Krsta Bajića broj 14.
Kako je saopšteno u beranskom centru bezbjednosti, nepoznati počinioci su polili, najvjerovatnije, naftu po asfaltu, u dužini od nekoliko metara od mjesta gdje je bilo parkirano vozilo i zapalili je.
- Vatra je zahvatila lijevu stranu vozila, prilikom čega je pričinjena materijalna šteta od oko 500 eura. Požar je primijetila komšinica Mališića, koja ih je o tome i obavijestila, a oni su sa komšijama uspjeli da isti i lokalizuju. Istraga je u toku, a u ponedjeljak će biti podnesena krivična prijava protiv N.N. lica - saopšteno je iz CB-a Berane.
Darko Mališić je u telefonskom razgovoru saopštio "Danu" da je paljenje vozila kulminacija dešavanja koja se, kako je istakao, vodi protiv njega, zbog političke orjentacije.
- Moja porodica je već mjesecima pod političkim pritiskom. U maju su mi polomljeni prozori od porodične kuće, a sada je i oštećeno vozilo. Požar sam sa komšijama izgasio, a nijesam uspio da o njemu obavijestim Vatrogasnu jedinicu, zbog blokade njihovog telefona. Ne vidim nikakav drugi motiv za ovo što mi se dešava sem politike - istakao je Mališić.
Mališić je član Opštinskog i Glavnog odbora DPS-a i odbornik te partije u beranskom lokalnom parlamentu.