11.8.05

Bratimljenje Berana i Kostroma

Gubernator jedne sibirske oblasti u evropskom dijelu Urala uputio je pismo lokalnoj upravi u Beranama u kome se izražava spremnost i prihvata inicijativa za bratimljenje Berana i grada Kostroma iz te oblasti.
-Dobili smo pozitivan signal i sada slijedi dolazak jedne njihove delagacije kod nas ili naš odlazak tamo, odnosno nekoliko susreta dok ne dođe do potpisivanja protokola - rekao je gradonačelnik Berana Relja Jovančević.
On je objasnio da je inicijativu za bratimljenje dva grada pokrenuo jedan bivši i dugogodišnji diplomata u Rusiji, porijeklom iz Berana.
-Inicijativa je potekla od Radoslava Pajkovića, našeg dugogodišnjeg diplomate u Rusiji. Mi smo je prihvatili i pokrenuli - kazao je Jovančević.
Prema njegovim riječima, grad Kastroma je jedan od većih privrednih gradova u Sibiru.
-Taj grad ima oko 300 hiljada stanovnika i privredno je veoma razvijen. Vjerujemo da bi bliža saradnja dovela do bržeg oporavka beranske privrede - rekao je Jovančević.
On je izrazio uvjerenje da bi do uzajamnih susreta delegacija Berana i Kostroma moglo doći tokom ovog i sljedećeg mjeseca.
-Sve je to još u početnoj fazi, ali najvažnije je da nam se gubernator te ruske oblasti javio pismom u kome se naša inicijativa prihvata. Nadamo se da ćemo sada brzo to staviti u proceduru i da nije daleko ni sam čin bratimljenja - kazao je Jovančević.

1 comment:

Anonymous said...

Lijepo bih se iznenadila da se Relja sjetio nekog poznatijeg grada od ovog, za bratimljenje. Iznad svega mi je milo sto ce se Relja prosetat do Urala - i jos kad bi tamo i ostao.... ih pusti snovi