11.8.05

Požar u Talumu

U požaru koji je juče u prijepodnevnim satima izbio u naselju Donji Talu izgorjela je kuća Julijana Imerija.
Prema riječima komandira Vatrogasne jedinice Milosava Koraća, pripadnici te službe su intervenisali odmah po dojavi, ali je plamen već uveliko bio zahvatio kuću.
-Požar se dogodio nešto poslije 11 časova. Mi smo intervenisali odmah, ali je problem predstavljala loša pristupačnost, tako da nijesmo mogli prići vozilima do kuće, već smo vukli crijevo 200 metara - kazao je Korać.
On je dodao da je krov kuće u trenutku dolaska vatrogasne ekipe bio skoro već potpuno izgorio, da se urušio i da je vatra zahvatila unutrašnjost.
-Kuća Imerija je veoma oštećena, ali ono što je važno, uspjeli smo da požar brzo lokalizujemo i da spriječimo da se proširi na susjedne kuće, neposredno uz nju - rekao je Korać.
Komandir vatrogasnog voda nije mogao precizirati uzrok izbijanja vatrene stihije, dodavši da će to stručne ekipe naknadno utvrditi.
Naselje Donji Talum većinski nastanjuju Romi, kako lokalni, tako i i raseljenici sa Kosova. Kuće u tom divljem naselju su veoma zbijene jedna uz drugu, a požari nijesu rijetka pojava. Ovo je drugi za pola godine.

No comments: