20.8.05

Švercovali auto gume

Carinski službenici su, u sklopu pojačanih i planiranih aktivnosti na otkrivanju carinskih prevara, ovih dana otkrili više osoba koje su kršile carinske propise.
Naknadnom kontrolom carinici su utvrdili da je pet osoba sa područja Berana, stavilo u promet vozila, a da prethodno nijesu izmirili carinske i poreske dažbine. Protiv njih su podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.
Carinici su, kod mjesta Bać-Rožaje, u teretnom motornom vozilu marke „Dajmler Benz”, BA 128-47, vlasništvo M.Z., pronašli 103 spoljašnje pneumatske gume, čiji je uvoz zabranjen. Teretno vozilo je na carinsko područje Crne Gore ušlo zaobilaznim putem, van graničnog prelaza. Roba, vrijednosti oko hiljadu eura, je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
Kontrolom kod mjesta Rudeš-Berane carinici su utvrdili da se u autobusu, PG 546-78, nalazi višak robe široke potrošnje, stranog porijekla, za koju nijesu plaćene carine i poreske dažbine. Autobus je saobraćao na relaciji Pančevo-Podgorica i prešao je carinski punk Dračenovac. Roba je unijeta sporednim saobraćajnicama i nakon toga ukrcana u autobus. Vrijednost robe je preko 10 hiljada eura i privremeno je oduzeta, a protiv vlasnika su podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

No comments: