5.8.05

Objesio se dječak

Dvanaestogodišnji N.R. iz vojvođanskog mjesta Sivac, izvršio je prekjuče samoubistvo vješanjem, dok je boravio na ljetnjem raspustu kod djeda i rođaka u selu Kurikuće, petnaest kilometara od Berana.
Dječakovo beživotno tijelo pronašli su rođaci nedaleko od kuće. Nakon uviđaja koji su izvršili sudija Višeg suda iz Bijelog Polja Atif Adrović, inspektori Centra bezbjednosti Berane i ljekari beranskog Doma zdravlja, iz policije je saopšteno da na tijelu nijesu pronađeni tragovi nasilja.
-Policiji je slučaj prijavljen oko 14 i 30 sati. Tijelo, na kojem nijesu pronađeni tragovi nasilja je nakon uviđaja predato porodici- rečeno je u Centru bezbjednosti.
N.R. je bio učenik sedmog razreda Osnovne škole »20. oktobar« u Sivcu, opština Kula. U Kurikućama, odakle je porijeklom njegov otac, dječak je boravio sa svojom majkom. Prema policijskim saznanjima, osim bezazlene dječije svađe, nije bilo razloga za tragično okončanje života maloljetnika. Ostaće tajna šta je dječaka natjeralo na samoubistvo, jer za sobom nije ostavio nikakvo pismo. U malenom selu Kurikuće, pod padinama planine Bjelasice, vladao je muk. Ništa slično u gornjoselskom kraju do sada nije zabilježeno.

No comments: