29.8.05

Vatra i kod vatrogasaca

U noći između nedjelje i ponedjeljka nepoznati počinioci pokušali su da izazovu požar na jednoj od garaža Vatrogasne jedinice Berane. Podmetnuti požar vidio je jedan od komšija, koji se graniči sa garažom Vatrogasne jedinice i prijavio to dežurnim radnicima, koji su isti i ugasili i prijavili policiji. Ovlašćeni službenici beranskog CB-a izvršili su uviđaj na licu mjesta, a istraga je u toku.
Prema riječima Milosava Koraća, komandira Vatrogasne jedinice Berane, do podmetanja požara je došlo na način, što je počinilac ili više njih, na drvena vrata garaže postavio karton i papir, koje je zapalio. Kako je naveo Korać, garaža broj 3 nalazi se sa zadnje strane prostorije u kojoj borave vatrogasci, tako da dežurni radnici koji su se nalazili u njoj plamen nijesu primijetili i prava je sreća da ih je o njemu obavijestio komšija.
- U trenutku podmetanja požara u garaži se nalazilo vatrogasno vozilo cistijerna i ostala vrijedna vatrogasna oprema. Iznenađeni smo ovim činom, jer pomažemo svim građanima koji su u nevolji. Očekujem da će nadležni državni organi vrlo brzo otkriti počinioca ili više njih - zaključio je Korać.
Inače, prostorije i garaže Vatrogasne jedinice nalaze se svega pedesetak metara udaljene od glavne beranske ulice. Okolina je dobro osvijetljena gradskom rasvjetom, pa čudi drskost nepoznatog piromana.

No comments: