1.8.05

Novi direktor "Zore" Hans Joakim Zilken

Novi tim lider projekta "Mednem 2" u Crnoj Gori, u okviru kojeg je otvorena i beranska Mljekara "Zora" je Hans Joakim Zilken iz Njemačke. On je imenovan u ponedeljak, 25.jula, a u srijedu je došao u Berane, gdje je i preuzeo dužnost. Dosadašnji šef projekta "Mednem", Tom Hodž, nakon tri godine obavljanja tog posla u srijedu je i napustio beransku mljekaru.
Mljekara "Zora" otvorena je prije tri godine, a investitori su bili vlade Luksemburga i Crne Gore. Projektovani kapaciteti proizvodnje su 40.000 litara prerade mlijeka dnevno, a do sada ni jednom nije imala projektovanu proizvodnju.
Nažalost, umjesto nosioca razvoja na sjeveroistoku Crne Gore, "Zora" se više proslavila po čestim kvarovima i prosipanjima mlijeka. Mnogi od onih koji su upoznati sa radom u Mljekari tvrdili su da je glavni krivac za slabe poslovne rezultate upravo Tom Hodž, dosadašnja alfa i omega Mljekare i kompletnog projekta "Mednem".
Prema riječima upućenih, već više od pola godine očekivao se odlazak Hodža sa te dužnosti, a zašto se to desilo tek u ponedeljak, mnogi tvrde da je razlog nastavak projekta "Mednem", odnosno započinjanje njegove druge faze, koju finansira Vlada Luksemburga sa 2.800.000 eura.
"Dan" je juče pokušao da stupi u kontakt sa novim liderom projekta Zilkenom, ali kako nam je saopšteno njegov program je ovih dana popunjen i očekuje se da ubrzo organizuje konferenciju za štampu, kada će upoznati javnost sa trenutnim stanjem u Mljekari.
Prema nezvaničnim informacijama, trenutna proizvodnja mlijeka iznosi 17.000 litara dnevno, a prodaja se prosječno kreće oko 9.000 litara.

No comments: