17.1.06

Vozio bez dozvole

Istražni sudija bjelopoljskog Višeg suda Milorad J. Smolović odredio je sinoć jednomjesečni pritvor Berancu Srđanu M. Spaleviću (26) koji je automobilom u nedjelju uveče usmrtio pješaka Dragišu V. Asanovića (27).
U zahtjevu za sprovođenje istrage Višnje Medojević, zamjenika višeg državnog tužioca, piše da je Spalević u nedjelju oko 21.20 časova upravljajući automobilom “volvo” (PG 62 994) kome je istekla registracija i bez položenog vozačkog ispita, od Berana ka Andrijevici, u mjestu Pešca prešao na suprotnu stranu i udario Asanovića koji je ubrzo preminuo.
Spalević je istražnom sudiji rekao da su ga zaslijepili farovi kamiona koji je išao iz suprotnog smjera.
Asanović se prekjuče vratio sa primorja gdje je završio sezonski rad. Svratio je kod svojih rođaka, blizanaca, Predraga i Nenada Vučeljića na Buče, namjeravao je da u njihovoj kući konači i da juče nastavi prema rodnoj Slatini, selu kod Andrijevice.
Predrag koji je bio sa Asanovićem u trenutku kada ga je pokosio "volvo" i juče je bio u šoku i nije mogao da govori.
- Predrag i Dragiša su nešto poslije 21 čas pošli do prodavnice koja se nalazi preko puta magistrale. Krenuli su preko ceste i nijesu primijetili bilo kakvo vozilo. Kada su se našli na polovini, odjednom se stvorio auto koji se kretao strahovito brzo. Predrag je uspio da izbjegne udar, ali Dragiša nije bio te sreće. Poslije udara poletio je na vjetrobransko staklo a potom pao na asfalt. Nije mu bilo pomoći - ispričao je Nenad Vučeljić.
Prema njegovim riječima, Spalević zbog brzine nije mogao odmah da zaustavi auto. Kada mu je to uspjelo, vratio se i pomogao Predragu da Dragišu prevezu do bolnice, gdje se ispostavilo da mu nema spasa.
Dragiša ima oca i majku, dva nezaposlena brata i sestru koja živi u Srbiji. Ta porodica je Andrijevičanima poznata kao vrlo poštena i skromna. Izdržavali su se od oskudnih prihoda sa imanja i od Dragišine sezonske zarade.
Dragiša Asanović će danas biti sahranjen u 14 časova na seoskom groblju u Slatini.
VIJESTI

No comments: