4.1.06

Ključevi za 22 stana

Humanitarna organizacija "Help" počela je uručivanje ključeva od 22 stana u novosagrađenoj stambenoj zgradi kod manastira Đurđevi stupovi. Stanovi su namijenjeni raseljenim porodicama koje su do sada bile smještene u izbjegličkim naseljima Manastirsko naselje i Adra kontejneri.
Ukupna vrijednost projekta, čija je realizacija počela sredinom prošlog ljeta je oko 250.000 eura, dok je Opština Berane u saradnji sa Eparhijom budimljansko-nikšićkom, učestvovala u obezbjeđivanju placa i potrebne infrastrukture. Pored 20 raseljenih porodica, ključeve od stanova u pomenutoj zgradi, dobiće i dvije porodice koje dobijaju socijalnu pomoć, sa područja beranske opštine. Zgrada je opremljena sa osnovnim inventarom, a ima i zajedničku kuhinju i mini-menzu, zašta je sredstva obezbijedio "Help".
Inače, UNHCR obezbijedio je novac i za izvođenje radova na izgradnji obaloutvrde čiji su radovi u toku. Time će biti zaštićeno izbjegličko naselje Riversajd sa oko 200 porodica, koje su bile ugrožene izlivanjem vode iz Lima i njegovih pritoka.
VIJESTI

1 comment:

Anonymous said...

Sramota je sto kljuceve dobijaju pojedini zbog politickih zasluga