7.1.06

Preplivali 2,3 kilometra hladnog Lima

Beranci Dragan Babović, Dragan Knežević, Dragan Šćekić i Petar Bjelopavlić iz Herceg Novog, zaplivali su juče u hladnim talasima Lima, čime je i ove godine označena četvrta po redu manifestacija "Kupanje na Badnji dan". Tu neobičnu manifestaciju pratilo je više hiljada građana beranske i susjednih opština.
Pedesetogodišnji Babović, Bjelopavlić (29) i Šćekić (30), preplivali su Lim u dužini od 2,3 kilometra od naselja Buče do mosta na Limu u centru grada, dok je Knežević, izveo atraktivni, "super skok" sa limskog mosta. Na božićnoj plivačkoj maršruti, prvi do cilja doplivao je Bjelopavlić, koji je sa uspjehom izveo svoj poduhvat, nekoliko minuta kasnije pristigao je i Babović, dok je Šćekića publika uzaludno očekivala, zato što je negdje na otprilike pola dionice od Buča, odustao od daljeg plivanja.
Bjelopavlić je kazao da je to za njega bio jedinstven doživljaj, da je talase Lima preplivao bez problema i zahvalio se organizatoru na kvalitetno organizovanoj manifestaciji. On je ocijenio da postoji velika razlika kada je u pitanju plivanje u Herceg Novom ljeti i u Beranama zimi, te da mu se božićno plivanje u Limu, čak više svidjelo i ostavilo trajan utisak.
Babović se, za razliku od Bjelopavlića, tokom plivanja susreo sa stijenom koju je udario grudima, što mu je na momenat prekinulo disanje.
- Važno je da smo svi uspjeli. Ni neprijatni susret sa stijenom me neće zaustaviti. Spreman sam da zaplivam i na žabljačkom Crnom jezeru, poći ću i za Sibir ako me pozovu - kazao je Babović nakon izlaska iz vode.
Na razočarenje plivača, organizatora i radoznale publike, dame se, ipak, nijesu pojavile, iako je njihovo učešće najavio prekjuče menažer manifestacije Novica Lainović.
On je ocijenio da razlog tome nije strah od hladne vode, već da je u pitanju mentalitet pred kojim su djevojke posustale i odustale.
Probne skokove i plivanje, pred ovogodišnjom manifestacijom, tri Dragana su počela još 21. decembra u Jelovičkoj rijeci na planini Jelovica kod Berana, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1.250 metara. Oni su time željeli da apeluju na nadležne da i tu sportsko-rekreativnu božićnu manifestaciju uvrste u buduće programe "Vrele zime u brdima", što su i juče ponovili.
VIJESTI

2 comments:

Anonymous said...

svaka vam cast,meni je ljeti hladno a ne u ovo doba

Riverlim said...

Ja se nisam okupao u Limu 17 godina :(