15.1.06

Oprema pripada Kosovu

Oprema koja je u petak uručena Vatrogasnoj jedinici u Beranama uopšte nije bila namijenjena toj organizaciji, već vatrogascima na Kosovu, gdje je i trebalo da bude isporučena - saopšteno je juče iz britanske organizacije Operacija Florijan, koja je obezbijedila tu opremu.
Britanci objašnjavaju da su opremu bez njihovog znanja i odobrenja, iz njima za sada nepoznatih razloga, vatrogascima u Beranama uručili vozači Operacije Florijan, koji su išli na Kosovo.
- Sve aktivnosti Florijana u Crnoj Gori moraju biti obavljene u saradnji između menadžera ove Operacije i komandira vatrogasne jedinice Podgorice Filipa Moštrokola ili njegovog predstavnika. Naša organizacija u partnerstvu sa Ujedinjenim nacijama na Kosovu trenutno radi kako bi obezbijedila pomoć u borbi protiv požara i civilnoj zaštiti. Kao rezultat, Operacija Florijan je upravo isporučila Kosovu dva vatrogasna vozila “volvo”, preko UN u Prištini. Vozači koji su radili na isporuci ovih vozila Kosovu, radeći za Operaciju Florijan u protekle dvije godine, dobijali su pomoć podgoričke vatrogasne službe kada su prolazili kroz Crnu Goru, zahvaljujući komandiru Moštrokolu. Iz crnogorske štampe sam zaključio da su se ti vozači prethodno sprijateljili kada su prolazili kroz Berane i jednostrano odlučili da doniraju vatrogasnu opremu lokalnoj službi. Nikakva donacija za Berane nije planirana između Operacije Florijan i komandira Moštrokola i izvedena je bez njegovog i znanja povjerenika i menadžera Operacija Florijan u Britaniji. Nadam se da će oprema biti od pomoći Beranama, ali moram istaći da troškove opreme, donacije i isporuke snosi Operacija Florijan - saopštio je predsjedavajući menadžer Operacije Florijan Dejvid Hopkins.
On navodi da ta organizacija ne planira da organizuje bilo kakvu edukaciju u Beranama tokom ljeta 2006, jer su planovi za ovogodišnju obuku već napravljeni u dogovoru sa komandirom Moštrokolom.
- Ta obuka će se sastojati od napredne instruktorske edukacije u Velikoj Britaniji i nadam se da ćemo uspjeti da to nastavimo dodatnom obukom u Podgorici kasnije ove godine. Menadžeri Operacije Florijan u Crnoj Gori su odlučili da podrže edukaciju i donacije Crnoj Gori preko predstavnika Operacije Florijan Filipa Moštrokola i predaju svu obuku i donacije vašoj zemlji preko podgoričkog centra za vatrogasnu obuku - zaključuje Hopkins.
VIJESTI

2 comments:

Anonymous said...

Kakva zbrka :)
Obrace bostan sluzbenici ove kancelarije u PG!

Anonymous said...

Mikice,ne vrci im opremu, ko ig j...