28.1.06

Kupaće se kad otopli

Stanari zgrade “5 plus 6”, koja se nalazi u Ulici Osme crnogorske brigade u Beranama, već tri dana nemaju vodu. Bez vode su stanovi od osmog do jedanaestog sprata kojih ima 40 i u kojima živi oko 150 ljudi. Mada su stanari, kako tvrde, nekoliko puta o nestanku vode obavještavali nadležne u JP “Vodovod”, zasad nema pomaka u rješavanju problema.
- U nekoliko navrata obavještavali smo nadležne o nestanku vode, ali smo dobili odgovor da je usljed ekstremno niskih temperatura došlo do zamrzavanja vodovodnih instalacija i da nam Vodovod ne može pomoći. A mi sumnjamo da vode nemamo zbog izgašenih pumpi za izbacivanje vode koje, ne rade zbog uštede struje- kažu stanari.
Prema navodima Slavka Deletića, jednog od stanara, sramota je da već tri dana u zgradi nema vode, pa su stanari prinuđeni da sa osmog ili 11 sprata silaze i od komšija niže uzimaju vodu.
- Da li zato što pumpe preduzeća ne rade ili zbog velike potrošnje vode u hladnim danima, kako nam je kazano u preduzeću, uglavnom mi vode nemamo. Sramota je da u 21. vijeku nemamo osnovne uslove za život i da se ne možemo okupati kao sav normalan svijet. Kada smo prijavljivali nestanak vode i tražili da se nešto uradi po tom pitanju, rečeno nam je da oni ne mogu da nam pomognu i da moramo čekati da otopli, kako bi dobili vodu - zaključuje Deletić.
Sa druge strane, Milan Vukićević, direktor JP “Vodovod”, kaže da razlog za nestanak vode nijesu pumpe koje se ne uključuju.
- Vodovod ne radi na tom principu, već na principu slobodnog pada vode. Najvjerovatnije da se radi o zamrzavanju instalacija, jer kako drugačije objasniti da svi stanari do osmog sprata imaju vodu, da je do prije nekoliko dana kompletna zgrada vodu imala, a sada visočiji spratovi ne. Takođe, treba navesti da zgrada nikada nije tehnički primljena, pa je pitanje i koliko su instalacije dobro urađene - istakao je Vukićević, dodajući da preduzeće iz pomenutih razloga ne može pomoći stanarima koji trenuto nemaju vodu.
DAN

No comments: