27.1.06

Radnicima uskoro isplata 35 zarada

Kompanija "Simon Vojaž" iz Luksemburga, uplatila je 850.200 eura, čime su u predviđenom roku poštovane stavke iz kupoprodajnog ugovora koji se tiče privatizacije imovine preduzeća "Jugoprevoz" iz Berana.
Kako su potvrdili juče stečajni upravnik "Jugoprevoza" Momo Jokić i zastupnik luksemburške kompanije "Simon Vojaž" Mehmed Adrović, juče je stigla zvanična potvrda da je pomenuti novac uplaćen u Luksemburgu, a da je stečajni sudija Zoran Ašanin odobrio vremenski period do 31. januara, da se obavi transakcija. Inače, kupoprodajni ugovor o privatizaciji "Jugoprevoza" potpisan je polovinom decembra prošle godine. Ta luksemburška kompanija je postala vlasnik Autobuske stanice i kompletne imovine "Jugoprevoza" u Beranama, dok je Autobuska stanica u Plavu bila izostavljena posljednjim oglasom, tako da je na čekanju za privatizaciju.
Tokom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, Adrović je novinarima saopštio da slijedi modernizacija Autobuske stanice prema evropskim standardima, a prema planovima novog vlasnika i vozni park će biti obnovljen.
Što se tiče zaposlenih u "Jugoprevozu", kako je saopštio Adrović, novi vlasnik je planirao angažovanje oko 40 radnika, a zaostalih više od 35 plata biće izmireno kada stigne novac od prodaje preduzeća.
Kako su kazali predstavnici luksemburške kompanije, vlasnik je imao neprijatnosti zbog kupovine beranskog preduzeća, jer je od početka tendera dobijao prijeteće poruke putem Interneta ili faksa. Još jedan problem je i nelojalna konkurencija o čemu je javnost upozao i Adrović i vlasnik preduzeća "Euro Šuntić" Fako Šuntić. Zbog toga su, prije petnaestak dana, u Beranama boravili predstavnici Ministarstva saobraćaja i republičke saobraćajne inspekcije koji su alarmirali MUP i radnike Carine Crne Gore kako bi se taj problem u saradnji sa saobraćajnom inspekcijom eliminisao i suzbio. Rezultati tih aktivnosti, mada ne u potpunosti, već su vidni, kazali su juče beranski prevoznici.

HOĆE DA PREVOZE I ĐAKE
Novi vlasnik beranskog preduzeća je zainteresovan i za obavljanje prevoza učenika na području nekoliko opština na sjeveru Crne Gore, što je do prošle godine radio “Jugoprevoz”, a od 2005. godine preuzela rožajska firma "Nokić kompani".
Vlasnik luksemburške kompanije Simon Vojaž planira i da u saradnji sa ministarstvima saobraćaja i turizma Crne Gore, tokom ljetnje i zimske turističke sezone, uvede nove linije na relaciji Luksemburg - Podgorica, za šta od sredine prošle godine kompanija ima i međunarodnu bilateralnu dozvolu.
VIJESTI

No comments: